COD GALBEN: 08-12-2021 ora 21 Intre 21:00 si 23:00 se va semnala local precipitații mixte slabe care depun polei in Județul Botoşani, Județul Galaţi, Județul Iaşi, Județul Vaslui; COD GALBEN: 08-12-2021 ora 21 Intre 21:00 si 23:00 se va semnala local, ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului in Județul Argeş;

Româncele din diaspora susţin Marşul 'Împreună pentru siguranţa femeilor !' 2017

Româncele din diaspora, împreună cu Romanian Women's Lobby (RWL) şi European Women's Lobby (EWL), sprijină şi va invită să vă alăturaţi marşului "Împreună pentru siguranţa femeilor !" 2017 organizat de VIF - Reţeaua pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor, care se va desfăşura sâmbăta, 14 octombrie, la Bucureşti http://violentaimpotrivafemeilor.ro/

Parlamentul European a adoptat un important raport privind aderarea Uniunii Europene la Convenţia de la Istanbul. Rezoluţia solicită statelor membre să aloce resurse financiare şi umane adecvate pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor la nivel naţional.

Considerăm că România ar trebui imediat să aloce resurse financiare şi umane în acest scop, ţara noastră fiind una dintre cele 14 ţări ale UE care deja au ratificat convenţia.

De asemenea, aceste măsuri ar trebui dublate de promovarea schimbării atitudinilor, stoparea culpabilizării victimelor, focalizând atenţia mai mult asupra autorilor.

Laura Albu - preşedintă Romanian Women's Lobby
Silvia Dumitrache - preşedintă Asociaţiei Femeilor Românce din Italia - ADRI