Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Elsevier anunţă câştigătorii premiilor internaţionale pentru cercetare Scopus România 2017

• Universitatea de Vest din Timişoara şi cercetătorii Radu-Emil Precup, Mircea-Bogdan Rădac, ştefan Preitl, de la Universitatea Politehnica Timişoara au fost premiaţi în cadrul galei Scopus Awards România 2017, pentru contribuţiile aduse cercetării globale

• Premiile Scopus sunt organizate de Elsevier pentru a doua oară în România, în contextul creşterii performanţelor în domeniul cercetării în ultimii zece ani

Iaşi, 27 octombrie 2017 - Elsevier, liderul mondial în furnizarea de soluţii de informare care îmbunătăţesc performanţele cercetătorilor din domeniile ştiinţei, tehnologiei şi medicinei, anunţă câştigătorii Scopus Awards România 2017. Aceste premii de recunoaştere globală a mediului ştiinţific sunt acordate pentru a doua oară cercetătorilor din România, sub auspiciile Asociaţiei Universităţilor, Institutelor de Cercetare-Dezvoltare şi Bibliotecilor Centrale Universitare din România — AnelisPlus, pentru a recompensa oamenii de ştiinţă pentru contribuţiile pe care le aduc cercetării globale, cu impact din punct de vedere economic şi social.

La ceremonia de decernare a premiilor Scopus, care a avut loc pe 26 octombrie, la Iaşi, au participat peste 80 de reprezentanţi ai universităţilor, instituţiilor de cercetare şi înalţi funcţionari publici, precum Ministrul Cercetării şi Inovării, domnul Ministru Lucian-Puiu Georgescu.

Premiile oferite de Elsevier în România reprezintă o iniţiativă lăudabilă şi de impact şi contribuie la dezvoltarea mediului ştiinţific şi de cercetare pe plan local. Salut această metodă modernă de a evalua mediul ştiinţific şi de cercetare din România, care se bazează pe surse de încredere, având garanţia calitaţii oferite de Elsevier şi Scopus, a declarat domnul Ministru Lucian-Puiu Georgescu în discursul de deschidere a festivităţii.

Ambele premii oferite de Elsevier, Excellence in international collaboration şi Excellence in global contribution, au rolul de a recunoaşte, pe plan mondial, instituţiile de cercetare şi oamenii de ştiinţă din România, care au obţinut rezultate remarcabile în cadrul colaborărilor internaţionale de mare anvergură şi care promovează astfel, pe plan global, mediul de cercetare românesc.
Pentru a identifica nominalizaţii pentru cele două categorii, Elsevier a realizat o analiză cantitativă: selecţia s-a bazat pe publicaţiile şi informaţiile referitoare la citări indexate de Scopus, cea mai mare bază de date de abstracte şi citări a literaturii academice peer-reviewed, analizate cu ajutorul SciVal.

Câştigătorii din acest an a ediţei Scopus Awards România sunt:
1. Excellence in international collaboration:
Universitatea de Vest din Timişoara

2. Excellence in global contribution:
Radu-Emil Precup, Mircea-Bogdan Rădac şi ştefan Preitl de la Universitatea Politehnica Timişoara, pentru ceretare în domeniile: controlul şi ingineria sistemelor, inteligenţă artificială- inginerie electrică şi electronică

Premiul oferit de Elsevier, Scopus for Excellence in International Collaboration, care ne onorează, reprezintă, în primul rând, o apreciere a rezultatelor obţinute de colegii noştri din Universitate în activitatea de cercetare, dar şi o formă de recunoaştere a performanţei şi eficienţei actului managerial al echipei care se află la conducerea Universităţii de Vest (UVT), de şase ani, aceasta fiind şi perioada pentru care au fost analizate rezultatele cercetării de către specialiştii Elsevier. Această echipă şi-a propus în proiectul managerial două obiective majore: de a crea o comunitate unită, strâns legată în jurul valorilor promovate de UVT şi de a accentua procesul de internaţionalizare al instituţiei, atât în domeniul cercetării cât şi al educaţiei. Mi-ar fi greu să nominalizez un domeniu anume din UVT care să fi contribuit la acest rezultat, dar cred, totuşi, ca poziţiile obţinute în ultima perioadă de domeniul Fizică de la UVT - topurile Shanghai şi USNews nu sunt întâmplătoare, a declarat Prof. Univ. Dr. Mădălin Bunoiu, Prorector Strategie de cercetare, dezvoltare şi inovare, la Universitatea de Vest din Timişoara.

Le felicit pe celelalte două echipe care au fost nominalizate şi îi mulţumesc grupului Elsevier pentru initiativă şi pentru efortul depus în organizarea acestui eveniment. Suntem onoraţi că am primit premiul Scopus for Excellence in Global Contribution şi considerăm că este o recunoaştere a muncii noastre, începute în urmă cu 25 de ani. Avem o echipă mare, în care sunt oameni din trei generaţii şi ne dorim ca acest premiu să fie o motivaţie de a continua pe acest drum, a declarat Prof. Dr. Ing. Dipl. Match. Radu-Emil Precup, reprezentant al echipei de cercetători de la Universitatea Politehnica Timişoara.

Felix Haest, Vice-Preşedinte Elsevier pentru pieţe emergente, a adăugat că Elsevier îşi asumă angajamentul de a oferi sprijinul necesar pentru dezvoltarea mediului de cercetare românesc şi pentru realizarea obiectivelor sale, deoarece este un hub de cercetare important din Europa de Est. Instituţia premiată, alături de cercetători, sunt cele mai bune exemple de realizări ale ecosistemului de cercetare românesc, iar angajamentul pe care ni l-am asumat prin reunoaşterea globală a realizărilor lor poate fi liantul care va contribui la întărirea acestui ecosistem.

Despre Scopus
Scopus este cea mai mare bază de date de abstracte şi citări a literaturii academice peer-reviewed şi include instrumente pentru a urmări, analiza şi vizualiza cercetarea academică. Este o bază de date comprehensivă, conţinând peste 69 de milioane de înregistrări indexate de la peste 22.800 de titluri de jurnale şi peste 150.000 de cărţi de la mai mult de 5.000 de publisheri din toată lumea, asigurând astfel o acoperire interdisciplinară largă în domeniile ştiinţei, tehnologiei, medicinii, ştiinţelor sociale şi artă şi ştiinţele umaniste. Scopus a fost creat şi dezvoltat cu ajutorul cercetătorilor şi al bibliotecarilor şi include linkuri către full-text, alte resurse ale bibliotecii şi poate fi conectat la alte aplicaţii precum software-uri de managementul referinţelor. Scopus face parte din portofoliul Elsevier Research Intelligence care include instrumentele SciVal, sistemul Pure şi servicii analitice customizabile.

Despre Elsevier
Elsevier este un lider mondial în furnizarea de soluţii de informare care îmbunătăţesc performanţele cercetătorilor din domeniile ştiinţei, tehnologiei şi medicinii, ajutându-i să ia decizii bazate pe dovezi mult mai rapid şi să aducă inovaţii care sparg limitele cunoaşterii şi contribuie la progresul omenirii. Elsevier oferă acces la soluţii şi instrumente digitale în zonele managementului strategic de cercetare, performanţă în domeniile cercetare şi dezvoltare, suport decizional clinic şi educaţie profesională - între care se numără ScienceDirect, Scopus, SciVal ClinicalKey şi Sherpath-publică peste 2.500 de jurnale digitale, inclusiv The Lancet şi Cell şi peste 33.000 de titluri de cărţi, printre care şi serie de titluri de referinţă, cum ar fi Anatomia lui Gray. Elsevier este parte a grupului RELX Group furnizor mondial de soluţii de informare pentru profesionişti din toate domeniile. www.elsevier.com
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.