COD GALBEN: 21-02-2018 Intre 04:00 si 10:00 se va semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși local 75-85 km/h, iar la munte 95-100 km/h in Județul Caraş-Severin, Județul Caraş-Severin;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

C O M U N I C A T

al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România

Astăzi, 25 octombrie 2017, membrii Consiliului Director ai Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, statutar aleşi la Adunarea Generală Extraordinară din 8 septembrie şi validaţi de către Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti pronunţată la 28 septembrie, împreună cu preşedintele Doru Dinu Glăvan, s-au prezentat la sediul uniunii unde urma să se ţină şedinţa respectivului organ de conducere. Întrucât sediul UZPR este în continuare blocat datorită acţiunilor destabilizatoare, nestatutare şi ilegale ale unui autoproclamat Consiliu Director, coordonat de Adrian Rosentzweig, Ion Petrescu şi Iofciu Ion, Consiliul Director al UZPR s-a adresat, în scris, acestora, cerându-le ca până astăzi, 25 octombrie, la ora 10.30 să transmită cheile şi logistica de bună funcţionare a sediului. De asemenea, s-a cerut grupului destabilizator să evite orice acţiune de natură să obstrucţioneze detensionarea situaţiei şi care ar putea aduce noi şi grave prejudicii prestigiului UZPR şi nobilei noastre profesiuni.

Din păcate, şi această solicitare a Consiliului Director al UZPR transmisă, în termeni civilizaţi şi cu bună credinţă, grupului care, uzând de proceduri nestatutare şi ilegale, a confiscat sediul uniunii, a fost ignorată. La data şi la ora mai sus menţionate, cheile şi logistica nu au fost predate persoanelor abilitate să le preia, accesul în sediu era blocat, iar orice încercare de a discuta cu persoanele care ocupă abuziv locaţia nu a avut rezultatul aşteptat. Pentru corecta informare a opiniei publice, facem precizarea că este pentru a doua oară în decurs de o lună, când acelaşi grup destabilizator sfidează cererea pe deplin îndreptăţită venită din partea Consiliului Director al UZPR, după ce, pe 4 octombrie şedinţa organismului statutar ales al uniunii nu s-a putut ţine din aceleaşi motive. În acest fel, Consiliul Director, celelalte organisme statutar alese ale UZPR se află în situaţia de a nu-şi putea desfăşura în condiţii normale activitatea curentă. Acest fapt îi afectează, în mod deosebit, pe ziariştii pensionari care îndeplinesc condiţiile pentru a primi indemnizaţia de membru al acestei uniuni de creaţie, recunoscută ca persoană juridică de utilitate publică şi pe colegii noştri de breaslă care doresc să devină membri ai uniunii.

Având în vedere situaţia creată, Consiliul Director al UZPR adresează colegilor din presa scrisă şi audiovizuală, mediului academic şi asociativ, entităţilor şi prestigioaselor personalităţi ale societăţii civile, apelul de a susţine şi promova eforturile pe care uniunea noastră le întreprinde, numai şi numai în spiritul şi în litera legii, pentru a se pune capăt acestui impas pentru care întreaga responsabilitate juridică, morală şi civică revine celor care au organizat puciul destabilizator care nu urmăreşte decât dezbinarea şi înregimentarea obştii ziariştilor. Exprimăm, şi cu acest prilej, aprecierea deosebită faţă de toţi cei care ne-au transmis mesaje de susţinere şi de încurajare şi îi invităm, cu deplină încredere, să ne fie şi de-acum înainte alături în demersurile pe care le vom face pentru ca adevărul, respectul faţă de profesiunea de ziarist şi de lege să învingă.

Consiliul Director al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.