Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Pentru difuzare imediată

5 februarie 2016

COMUNICAT DE PRESĂ

Eurodeputatul Siegfried Mureşan cere creşterea finanţării IMM-urilor în Bugetul UE 2017: Trebuie să sprijinim IMM-urile, care reprezintă coloana vertebrală a economiei europene

Deputatul european Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European (PE) ?i raportor al Grupului Partidului Popular European (PPE) pentru bugetul Uniunii Europene pe anul 2017, a depus 23 de amendamente la Raportul referitor la orientările generale privind Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2017. Amendamentele eurodeputatului Siegfried Mureşan vizează, în special, creşterea alocărilor financiare pentru proiectele de investiţii şi facilitarea accesului IMM-urilor la finanţările europene, o mai bună gestionare a fondurilor menite să stopeze fluxul de refugiaţi către Europa şi alocări suplimentare pentru statele din Vecinătatea estică.

Bugetul Uniunii Europene din 2017 trebuie să răspundă provocărilor cu care Europa se confruntă - nevoia de creştere economică, oprirea fluxului de refugiai şi, nu în ultimul rând, Vecinătatea estică. În amendamentele depuse de mine am subliniat nevoia de a creşte finanţarea pentru IMM-uri, care reprezintă coloana vertebrală a economiei europene. Concret, am cerut ca Bugetul UE să consolideze programele europene destinate finanţării IMM-urilor, a declarat eurodeputatul Siegfried Mureşan.
În privinţa opririi valului de refugiaţi, Bugetul UE este parte a soluţiei, însă trebuie să combatem cauzele migraţiei în ţările de origine ale refugiaţilor astfel încât aceştia să nu mai plece spre Europa. Asta înseamnă că trebuie să acordăm fonduri pentru a securiza graniţele externe ale Uniunii Europene şi trebuie să ajutăm la îmbunătăţirea nivelul de trai astfel încât migranţii să nu mai dorească să-şi părăsească ţara. De asemenea, am atras atenţia că finanţările din bugetul comunitar nu sunt suficiente pentru a răspunde adecvat acestei crize şi am cerut statelor membre să îşi onoreze obligaţiile pe care şi le-au asumat anul trecut. Un alt amendament al meu prevede ca Uniunea Europeană să ofere sprijin financiar suplimentar ţărilor din Vecinătatea estică. Susţin cu tărie că Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, ţări care implementează acorduri de asociere cu Uniunea Europeană, au nevoie de un sprijin mai puternic din partea noastră pentru a putea duce la bun sfârşit angajamentele pe care şi le-au luat şi pentru a implementa reformele de care au atât de mare nevoie, a mai spus eurodeputatul Siegfried Mureşan.

Raportul referitor la orientările generale privind Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2017 prezintă priorităţile Parlamentului European în materie bugetară pentru anul 2017 înaintea adoptării proiectului de buget de către Comisia Europeană. Este de aşteptat ca acest prim proiect să fie adoptat la sfârşitul lunii mai 2016.
_____________________________________
Pentru detalii:
Echipa de comunicare a deputatului european Siegfried Mureşan
Paul Stencoane:
Andrei Jujan:
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.