CURS BNR

EUR
4.6346Up
USD
3.9285Up
GBP
5.2711Up
CHF
3.9729Up
MDL
0.2275Down
BGN
2.3697Up
Sursa: Banca Naţională a României
Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Comunicat de presă

Bucureşti, 27 septembrie 2012

În contextul unui nou început de an universitar Inspectoratul General pentru Imigrări prin Direcţia pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti (D.I.M.B.), desfăşoară în luna septembrie, activităţi de informare a instituţiilor de învăţământ din municipiul Bucureşti cu privire la regimul juridic aplicabil studenţilor şi elevilor străini care doresc să studieze în România.
Astfel, în baza Protocolului de colaborare privind admisia şi şederea în România a străinilor veniţi la studii în scopul desfăşurării de activităţi didactice încheiat între Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Administraţiei şi Internelor prin instituţiile specializate, ofiţerii D.I.M.B. au organizat reuniuni de lucru cu reprezentanţi ai instituţiilor de învământ de stat şi private din municipiul Bucureşti.
Activităţile au fost desfăşurate la sediile Universităţii Bucureşti, Universităţii de Farmacie Carol Davilla, Universităţii Spiru Haret, Universităţii Tehnice de Construcţii şi Inspectoratul Şcolar General al Municipiului Bucureşti.
În cadrul întâlnirilor de lucru, au fost abordate subiecte de interes privind cadrul legislativ şi modificările în domeniul reglementării statutului juridic al studenţilor şi elevilor străini, identificarea unor soluţii în cazul transferurilor studenţilor între universităţi, aspecte generale privind condiţiile de angajare în muncă în perioada studenţiei.
Până la data de 30.06.2012, în Bucureşti au fost înregistrate un număr de 2404 permise de şedere în scop de studii (student, masterand, student an pregătitor, doctorand, studii). Principalele ţări de origine ale solicitanţilor sunt Moldova, Turcia, Israel şi Tunisia.
Inspectoratul General pentru Imigrări va continua informarea şi în luna octombrie în celelalte centre universitare din municipiului Bucureşti, la care sunt înscrişi cetăţeni străini, contribuind,astfel, la prevenirea unor încălcării ale legislaţiei în domeniu de către viitorii studenţi şi şcolari.
Biroul Informare şi Relaţii Publice
Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.