Comunicat de presă - Fundația Policlinici Sociale Regina Maria

•  Comunicate
46 afişări

'Împreună pentru Inimile Pacienților Sociali' - Proiectul va avea în total peste 4000 de beneficiari - pacienți fără venituri și fără asigurări medicale precum și pacienți cu venituri foarte mici și familiile lor. Pacienții vor avea acces la servicii medicale gratuite sau subvenționate de cardiologie, de identificare a bolilor metabolice și de prevenire a cancerului mamar.

9936aa12-17ce-4424-99a8-34e1739aea92

Fundația Policlinici Sociale Regina Maria lansează împreună cu Servier România proiectul' Împreună pentru Inimile Pacienților Sociali'.

340 de pacienți vor beneficia de servicii medicale în decursul primului an, urmând ca în următorii 3 ani, până la 4000 de beneficiari direcți și indirecți (pacienți și familiile lor) vor fi ajutați de acest program care oferă servicii medicale gratuite în domeniul cardiologiei, al bolilor metabolice și a prevenției cancerului mamar. Pacienții sunt persoane fără venituri, asigurări sociale dar și cu venituri foarte mici din zona București, Muntenia și Oltenia. Serviciile medicale vor fi accesibile în cadrul policlinicilor Fundației (Baba Novac și Sala Palatului).

Proiectul se desfășoară în perioada septembrie 2017 — septembrie 2018 și are ca obiectiv primordial îmbunătățirea sănătății unui segment semnificativ de pacienți care, altfel, nu ar avea acces la servicii medicale de specialitate. Practic, prin crearea unui pachet complet de investigații cardiologice constând în consultație, ecografie cardiacă, analize și test de efort, 120 de pacienții cardiaci incluși în proiect vor beneficia pentru prima oară de un screening complet care va putea ajuta la stabilirea unui tratament adecvat. Bolile de inimă reprezintă principala cauză de deces nu doar în România dar și la nivel mondial, de aceea șansa acordată acestor pacienți și familiilor lor este semnificativă.

Un alt obiectiv inclus în proiect este cel prin care 120 de pacienți vor avea acces la servicii medicale gratuite de depistare precoce și monitorizare a bolilor metabolice (diabet, obezitate). Vor beneficia de analize specifice pentru diabet și alte boli metabolice precum glicemie și glucoză glicozilata, profilul lipidic și alte analize de obezitate și li se va stabili și planul de tratament.

În cadrul proiectului' Împreună pentru Inimile Pacienților Sociali', se va achiziționa un ecograf performat care va permite depistarea la timp a diferitelor patologii, urmând ca peste 3000 de pacienți din toată țara să beneficieze de ecografii. În plus, 100 de paciente vor fi incluse gratuit în program pentru un screening de prevenție a cancerului mamar prin servicii de imagistică oferite de acest ecograf performant de ultimă generație.

Dr cardiolog Wargha Enayati:' Accesul pacienților fără venituri sau cu venituri mici la servicii medicale performante, de specialitate este esențial. Deși există un sistem privat de acordare a acestor servicii, adiacent celui public, în contextul sărăcirii accentuate, un segment larg de oameni nu își permit servicii medicale de screening, prevenție sau de stabilire a unor tratamente adecvate. De aceea, proiectul' Împreună pentru Inimile Pacienților Sociali', prin achiziționarea ecografului și miile de beneficiari ai serviciilor va aduce un strop de bine pacienților'.

*** Fundația Policlinici Sociale Regina Maria este o organizație neguvernamentală care oferă, de peste 6 ani, o gamă largă de servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri și asigurări medicale și la prețuri foarte mici persoanelor cu venituri sub 800 de lei/lună.

În 2017, Servier România împlinește 25 de ani de activitate în care și-a propus să contribuie nemijlocit la progresul medicinei din România, în beneficiul pacienților și al comunității medicale deopotrivă. Servier este o companie farmaceutică internațională condusă de o fundație non-profit cu sediul central la Suresnes (Franța). Cu o prezență internațională în 148 de țări, Servier angajează 21 000 de oameni în întreaga lume. Creșterea companiei provine din căutarea constantă a inovației în cinci arii de excelență: boli cardiovasculare, diabet, cancer, boli imuno-inflamatorii, și boli neuropsihiatrice. Fiind complet independent, Grupul Servier reinvestește 25% din cifra sa de afaceri în cercetare și dezvoltare.

Trimite-ne comunicatul tau

Comentează