Comunicat de presă - DP World Constanța

•  Comunicate
1243 afişări

Angajații DP World le predau copiilor din Constanța, lecții despre industia maritimă, în cadrul Programului de Educație Globală al companiei

8d1172a0-63d8-418c-bc97-7eae12d639fb

DP World Constanța în parteneriat cu Asociația Împreună pentru Viitor Constanta și Școala Gimnazială nr.12 'B.P.Hasdeu' va implementa în perioada 17 octombrie—15 noiembrie anul curent, un proiect pilot de educație nonformală destinat copiilor cu vârste între 8-14 ani pentru a le îmbunătăți cunoștințele despre domeniile sectorului maritim, comerț și logistică și a le stimula aspirațiile și încrederea în posibilitatea unei cariere de succes în industria de profil.

Angajații DP World Constanta vor susține în calitate de voluntari, nouă sesiuni de educație nonformală pentru un număr de 30 de copii de la Școala Gimnazială Nr.12, predându-le acestora informații despre industria maritimă, care au la bază o curiculă concepută de specialiști în educației din Marea Britanie și o vastă experiența acumulată de angajații companiei, în domeniul lor de activitate.

'Suntem încântați de parteneriatul cu asociația Împreună pentru Viitor Constanța și Școala Gimnazială nr. 12 'B. P Hasdeu' prin care sperăm să oferim elevilor informații utile pentru viitor. Suntem hotărâți să îmbunătățim viața oamenilor din comunitățile în care ne desfășurăm activitatea și dorim să contribuim la dezvoltarea societății prin abordarea problemelor sociale existente. Suntem mândri că am creat un program educativ de impact, care implică și responsabilizează angajații companiei la nivel global', precizează Cosmin Cârstea, director general DP World Constanța.

Lecțiile, urmând un plan interactiv și atractiv pentru copii, sunt create astfel încât să-i încurajeze să aibă o gândire analitică și critică, de ansamblu și 'out of box', să exploreze subiecte noi precum sustenabilitatea și opțiunea unei cariere în industria maritimă. Curicula cuprinde subiecte de geografie, matematică, desen, design, tehnologie, dar și incluziune socială și multiculturalism. Proiectul se va încheia printr-o vizită la teminalul de containere portul Constanta Sud, unde copiii vor avea prilejul să vadă ceea ce li s-a prezentat teoretic în cadrul sesiunilor informative.

Laura Popa, director adjunct al Școlii Gimnaziale Nr.12 'B.P.Hasdeu', laudă inițiativa DP World Constanta și adaugă : 'Într-o lume în care copiii au atât de multe alegeri de facut, atât de multă informatie, este dificil să îi determini să înțeleagă cu adevărat valorile economice locale care fac împreună un arbore solid ce stă la baza dezvoltării societății. Acest proiect este o oportunitate de dezvoltare personală și le oferă posibilitatea de a face alegeri privind locul de muncă în viitor'.

Proiectul pilot pentru România face parte din programul international de educație globală al companiei DP World pentru copii de 8-14 ani, derulat în 31 de țări, în șapte limbi de circulație internațională și conceput special pentru a sprijini educația formală, în condițiile în care 250 de milioane de copii din lume nu stiu să scrie și să citească chiar dacă merg la școală. Primele lecții din cadrul programului au avut loc în Emiratele Unite, India, Pakistan, Senegal, Marea Britanie, Argentina și Filipine, iar acum se desfășoară pe șase continente. DP World își propune să sprijine prin acest proiect, 34.000 de copii până în anul 2020.

'Educația este unul dintre cele patru domenii de interes strategic ale companiei, parte din lumea noastră, din viitorul nostru, din programul nostru de sustenabilitate. Ca lider în comerțul internațional, dorim să ne asigurăm că resursele și angajații noștri sprijină educația. Informând cât mai mulți oameni despre sectorul maritim, comerț și logistic și carierele pe care domeniul le oferă este important pentru noi, ca afacere și pentru comunitățile în care operăm la nivel mondial. Sperăm ca programul să aibă impact, producând schimbare și oferind perspectiva modului în care lumea moderna lucrează în beneficiul generațiilor viitoare', a declarat Sultan Ahmed Bin Sulayem, Director executiv al DP World Group.

Contact:

Isabela Ștefan-Iorga

E-mail: ipvconstanta@gmail.com

www.ipv-ong.ro

FB : https://www.facebook.com/ipvconstanta/

Asociația Împreună pentru Viitor Constanța

Misiune: Împreună oferim copiilor și tinerilor fără posibilități șansa de a schimba viitorul prin educație și dezvoltarea comunității în care trăiesc. Acordăm sprijin oricărei persoane în nevoie și promovăm implicarea și voluntariatul ca instrumente de evoluție socială.

Trimite-ne comunicatul tau

Comentează