COD GALBEN: 15-12-2017 ora 11 COD GALBEN: 15-12-2017 ora 19 Intre 19:00 si 23:00 se va semnala intensificări ale vântului, cu viteze care la rafală vor atinge și depăși 55...65 km/h in Județul Timiş, Județul Caraş-Severin; COD GALBEN: 15-12-2017 ora 14 Intre 14:15 si 20:00 se va semnala În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări, ce vor atinge și depăși la rafală 80...90 km/h și ninsoare viscolită, determinând scăderea vizibilității. in Județul Neamţ, Județul Suceava;

CURS BNR

4.6346Up
3.9285Up
GBP
5.2711Up
CHF
3.9729Up
MDL
0.2275Down
BGN
2.3697Up
Sursa: Banca Naţională a României

DP WORLD CONSTANTA IN CADRUL EMISIUNII CNN THE GATEWAY
EXPLORAREA POTENTIALULUI SI IMPORTANTEI PORTULUI CONSTANTA CA POARTA STRATEGICA LA MAREA NEAGRA

Emisiunea The Gateway prezinta marile noduri internationale de transport
Constanta, Romania, 16 Aprilie 2013 - DP World Constanta este vedeta seriei CNN International The Gateway, parte din Connect the World una dintre cel mai renumite emisiuni difuzate de CNN si urmarita de peste 260 de milioane de oameni din intreaga lume. Primul episod dintr-un total de patru episoade va fi difuzat la data de 1 Mai 2013.
Emisiunea gazduita de Beckie Anderson, una dintre cele mai cunoscute si respectate jurnaliste din intreaga lume prezinta modul de operare din Portul Constanta, portul reprezentand o importanta poarta de acces pentru comertul dintre Asia si Marea Neagra.
Seria cuprinde patru episoade care acopera diferite aspecte si povesti de succes despre port si include si un interviu acordat de catre Presedintele Romaniei Traian Basescu in interiorul terminalului de containere DP World Constanta.
Primul episod prezinta DP World Constanta nu numai ca poarta de intrare in Marea Neagra pentru ruta comerciala Asia -Europa ci si ca nod strategic de transport al marfurilor containerizate catre centrul si vestul Europei. Subsidiara in Romania a companiei DP World este situata in Portul Constanta Sud si si-a inceput activitatea in anul 2004. Facilitatea beneficiaza de o adancime la dane corespunzatoare operarii celor mai mari nave portcontainer ce tranziteaza Marea Neagra. Capacitatea actuala a terminalului este de aproximativ 1,300,000 TEU-uri si exista posibilitatea dezvoltarii pe etape a capacitatii in functie de cresterea volumelor putand in final ajunge la o capacitate de pana la 3,500,000 TEU-uri. De la debutul activitatii sale in portul romanesc, cifrele de trafic containerizat au cunoscut in perioada 2003-2008 o multiplicare de pana la sapte ori, transformand astfel povestea terminalului intr-o poveste de succes.
Eduard Cioran, Director General, DP World Constanta:
Suntem incantati de faptul ca DP World Constanta a fost alegerea facuta de emisiunea The Gateway si in acelasi timp de faptul ca terminalul nostru a fost gazda Presedintelui Romaniei Domnul Traian Basescu. DP World Constanta si-a castigat reputatia de cel mai important operator de terminale orientat catre client din Marea Neagra. Investitiile in oameni, tehnologie si echipamente vor continua sa ofere clientilor nostri serviciile de cea mai inalta calitate din regiune.

*Program difuzare ‘The Gateway in cadrul emisiunii CNN ‘Connect the World (ora Romaniei):
Miercuri 1 Mai: 24:00- 01:00
Miercuri 8 Mai: 24:00- 01:00
Miercuri 15 Mai: 24:00- 01:00
Miercuri 22 Mai: 24:00- 01:00

Program difuzare emisiune speciala, rezumat a celor patru episoade (ora Romaniei):
Sambata 18 Mai: 20:45
Duminica 19 Mai: 11:45, 01:45
Joi 23 Mai: 13:45, 20:45
Sambata 25 Mai: 11:45, 01:15
Duminica 26 Mai: 20:45
‘The Gateway poate fi accesat online: www.cnn.com/gateway.

Despre DP World
DP World opereaza mai mult de 60 de terminale in intreaga lume, manipularea containerelor generand aproximativ 80% din veniturile companiei. Compania are in prezent 11 proiecte in curs de desfasurare in 9 tari.
Compania investeste permanent in infrastructura terminalelor, facilitati si oameni, pentru a le  oferi clientilor si partenerilor de afaceri servicii de calitate. Echipa de profesionisti formata din peste 30,000 de oameni deserveste clienti din cele mai dinamice economii ale lumii.
In anul 2012, DP World a manipulat aproximativ 55 milioane TEU-uri prin portofoliul de terminale din intreaga lume. Cu ajutorul proiectelor de extindere si de dezvoltare in puncte cheie, inclusiv India, Africa, Europa si Orientul Mijlociu, se asteapta ca pana in anul 2020 capacitatea sa creasca la 103 milioane TEU-uri in functie si de cererea de pe piata.
Sursa: Administrația Națională de Meteorologie