CURS BNR

2.3697Up
Sursa: Banca Naţională a României

Csaba Takács e preşedintelui executiv interimar al UDMR
Conform Statutului UDMR aceeaşi persoană nu poate îndeplini funcţia de preşedinte executiv şi o funcţie guvernamentală. La cererea lui Hunor Kelemen, Consiliul Permanent al Uniunii l-a suspendat din funcţia de preşedinte executiv pe perioada în care îndeplineşte funcţia de ministru. Preşedintele UDMR a cerut, în prealabil, Comisiei de Supraveghere a Statutului interpretarea regulamentului în această materie.
În consecinţă, Hunor Kelemen îşi păstrează funcţia de preşedinte executiv, dar în această perioadă nu-şi exercită atribuţiile legate de funcţie.
La propunerea preşedintelui UDMR, Consiliul Permanent al Uniunii, la şedinţa sa din 25 ianuarie 2010, l-a însărcinat pe Csaba Takács cu îndeplinirea atribuţiilor preşedintelui executiv. Propunerea de confirmare a preşedintelui executiv interimar va fi înaintată următoarei şedinţe a CRU.
La aceeaşi şedinţă, în conformitate cu capitolul XV, Art. 75, pct. f) al Statutului UDMR, Consiliul Permanent al Uniunii l-a desemnat pe Andrei Haschi pentru a îndeplini funcţia de secretar de stat în Ministerul Agriculturii.
Sursa: Administrația Națională de Meteorologie