Comunicat de presă - TVR

 •  Comunicate
585 afişări

Referitor la comunicatul USR: 'Mihai Goțiu: TVR nu ar trebui să promoveze persoane publice care au antecedente de violență verbală sau fizică', Televiziunea Română face următoarele precizări:

ee6aa1e7-b36f-4e1c-a6a7-0fb31d69d820

Televiziunea Română respectă dreptul la opinie, dar apără independența editorială și se opune oricăror forme de presiune politică asupra jurnaliștilor.

În emisiunile TVR sunt abordate teme de actualitate. O astfel de temă este și violența în spațiul public.

În contextul incidentului violent în care au fost implicați domnul senator Mihai Goțiu și Mirel Palada, a invitației la dialog pe care acesta din urmă a lansat-o în spațiul public și la care domnul senator a spus că reflectează, TVR — prin intermediul realizatorilor emisiunii 'Ultima ediție', Delila Nicola și Claudiu Lucaci — a adresat celor doi oameni politici invitația la dialog în fața telespectatorilor. Invitația a fost către ambele persoane publice și doar în contextul enunțat.

Este regretabil că un demers jurnalistic este interpretat tendențios, Televiziunea Română făcând toate eforturile pentru a oferi un spațiu de dezbatere civilizat și echilibrat.

Înregistrările domnului Mihai Goțiu — realizate fără știința ziariștilor și divulgarea lor în spațiul public fără acordul acestora sunt contrare legislației în vigoare și pun la îndoială motivele reale ale discuției purtate de senatorul Mihai Goțiu cu aceștia. În plus, înregistrările difuzate în spațiul public sunt trunchiate, editate tendențios și denaturează motivul și scopul jurnalistic pe care ziariștii TVR l-au avut în vedere. Acest fapt este cu atât mai grav cu cât dl. Goțiu este vicepreședinte al Senatului României. Este o premieră națională: un înalt demnitar să înregistreze doi jurnaliști ai televiziunii publice în maniera descrisă mai sus.

Televiziunea Română respinge orice asociere între un demers jurnalistic justificat prin prisma interesului public și încercarea de politizare a acestuia. Totodată, Televiziunea Română se delimitează de astfel de practici, care sunt în afara unei conduite deontologice care se aplică, în egală măsură, și mediului jurnalistic și celui politic.

Serviciul Comunicare, Relații Publice și Protocol

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe