CURS BNR

EUR
4.6346Up
USD
3.9285Up
GBP
5.2711Up
CHF
3.9729Up
MDL
0.2275Down
BGN
2.3697Up
Sursa: Banca Naţională a României
Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Întâlnire între Ministrul Transporturilor, Ministrul Consultării şi Dialogului Social şi reprezentanţii studenţilor din România

Astăzi, 11.01.2017, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi Ministrul Consultării şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, împreună cu responsabili din conducerea CFR Călători şi Metrorex, au participat la o întâlnire cu reprezentanţi ai Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), ai Uniunii Studenţilor din România (USR) şi Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR) pentru a discuta normele de aplicare a gratuităţilor pentru studenţi la transportul feroviar.

În urma adoptării OUG nr.2/2017 care acordă studenţilor această facilitate, părţile implicate au convenit o serie de precizări privind conţinutul normelor de aplicare. Astfel, gratuitatea la transportul intern feroviar se acordă tuturor studenţilor înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, într-o instituţie de învăţământ superior acreditată din România:

• de stat sau private;
• la programe de studii de la toate cele trei cicluri: licenţă, masterat, doctorat;
• indiferent de forma de finanţare a studiilor (buget/taxă);
• indiferent de vârstă şi naţionalitate;
• pentru un număr nelimitat de călătorii, inclusiv pe perioada vacanţelor universitare;
• indiferent de operatorul feroviar.

CFR Călători va facilita rezervarea biletelor gratuite atât la ghişee, automate, cât şi online. În perioada următoare, compania va implementa un sistem online de înregistrare a studenţilor eligibili pentru aceste biletele gratuite.

De asemenea, a fost discutată posibilitatea de a accesibiliza transportul cu metroul pentru toţi studenţii din România, printr-o serie de măsuri ce urmează a fi analizate la nivel ministerial.

Reprezentanţii studenţilor au apreciat disponibilitatea miniştrilor şi a directorilor companiilor implicate de a participa la aceste discuţii.

Atât Ministrul Transporturilor, cât şi Ministrul Consultării şi Dialogului Social şi-au exprimat deschiderea pentru existenţa unui dialog constant între toate părţile implicate, privitor la facilităţile acordate în sectorul feroviar, dar şi la alte subiecte de interes pentru aceştia.

Maria Smarandache
Consilier de presă Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social
Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.