Comunicat de presă - MAE

 •  Comunicate
80 afişări

Participarea secretarului de stat Dan Neculăescu la conferința internațională 'Georgia Defence and Security'

daad6b8d-2420-4e9a-8460-f0a7ed562abe

Secretarul de stat Dan Neculăescu a participat, la 12 octombrie 2017, în calitate de vorbitor la panelul NATO and the Black Sea Security: strategy in action — oportunities and challenges, din cadrul conferinței internaționale Georgia Defence and Security, care a avut loc la Batumi, Georgia.

În marja evenimentului, a avut întrevederi bilaterale cu ministrul de stat pentru integrare europeană și euro-atlantică, Victor Dolidze, și prim-adjunctul ministrului georgian al afacerilor externe, David Zalkaliani.

În intervenția sa în cadrul conferinței, Dan Neculăescu a evidențiat importanța strategică a Mării Negre și impactul evoluțiilor de securitate din acest areal asupra întregii securități euro-atlantice. În consecință, a susținut importanța implementării măsurilor aliate convenite la Summit-ul de la Varșovia și a dezvoltării pe mai departe a acestora.

În contextul întrevederilor bilaterale, secretarul de stat Dan Neculăescu a subliniat necesitatea capitalizării nivelului foarte bun al dialogului politic pentru dinamizarea relațiilor în plan economic, cu accent asupra creșterii volumului schimburilor comerciale și diversificării sectoarelor de cooperare.

De asemenea, a reiterat sprijinul României pentru aspirațiile europene și euro-atlantice ale Georgiei și a apreciat contribuția importantă a Georgiei la discuțiile aliate cu privire la situația de securitate din Marea Neagră, precum și la securitatea internațională.

Oficialul român a exprimat susținerea pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Georgiei, în cadrul granițelor sale recunoscute internațional.

Interlocutorii georgieni au exprimat satisfacția față de nivelul actual al relațiilor bilaterale și au mulțumit României pentru sprijinul constant și consistent acordat Georgiei pe multiple dimensiuni ale politicii externe.

Direcția Purtător de Cuvânt și Comunicare

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe