Comunicat de presă - ISU Mehedinți

 •  Comunicate
49 afişări

COMUNICAT DE PRESĂ Pompierii mehedințeni organizează activități specifice cu ocazia Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale

2f20be07-7654-405b-bfde-88878ae5e59b

În fiecare an, la data de 13 octombrie, la nivel mondial, este marcată Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

Vineri, 13 octombrie, în intervalul orar 10.00-14.00, sediile subunităților de pompieri din județul Mehedinți își vor deschide porțile pentru toți cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând și tehnica de intervenție cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare. Totodată, pe Esplanada Crișan din municipiul Drobeta Turnu Severin va fi organizat un punct mobil de informare preventivă, dar și o expoziție cu o parte din tehnica de intervenție și echipamentele specifice folosite de pompierii mehedințeni.

Cu această ocazie, vor fi desfășurate activități de informare și conștientizare a cetățenilor județului Mehedinți privind riscurile generatoare de dezastre naturale, regulile de comportare în momentul producerii acestora, precum și prezentarea mijloacelor de intervenție în caz de dezastre și modul de utilizare al acestora.

Având în vedere că majoritatea dezastrelor nu pot fi evitate, pentru a reduce semnificativ pierderile de vieți omenești, dar și pentru a limita pierderile de bunuri, este bine ca populația să fie informată. De aceea, cadrele ISU 'Drobeta' desfășoară permanent activități menite să conștientizeze și să sensibilizeze populația, dar să o și pregătească pentru astfel de situații.

Cetățeanul rămâne veriga extrem de importantă în procesul de gestionare a situațiilor de urgență, rolul său fiind unul major prin însușirea și aplicarea informațiilor venite din partea instituțiilor abilitate, având sarcina de a manifesta responsabilitate în relațiile cu familia, comunitatea și mediul înconjurător.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe