Comunicat de presă - DSP Dâmbovița

 •  Comunicate
62 afişări

În data de 11 octombrie 2017, D.S.P. Dâmbovița a fost informată de către medicul de medicină școlară despre apariția a două cazuri de scarlatină la grupa mijlocie a Grădiniței cu Program Prelungit numărul 16 din Târgoviște.

e3203b10-f524-469f-9277-912dbcbede1e

În acest context, prin personalul de specialitate din Compartimentele Boli transmisibile și igiena școlară, s-au verificat:

— modul de supraveghere zilnică a stării de sănătate a copiilor prin efectuarea triajului epidemiologic de către medicul de colectivitate;

— îndeplinirea atribuțiilor specifice personalului medico-sanitar, conform Metodologiei de supraveghere a scarlatinei;

— condițiile igienico-sanitare, precum și stocurile de produse biocide,

— materiale de curățenie și a modului de utilizare a acestora.

Nu au fost constatate deficiențe.

În cursul acestei dimineți, a fost confirmat un al treilea caz de scarlatină, întrunindu-se condițiile declarării unui focar de colectivitate. A fost demarată ancheta epidemiologică preliminară și au fost dispuse și alte măsuri specifice pentru limitarea focarului.

În data de 12.10. 2017, cu ocazia controlului efectuat în unitate de care Inspectorii Serviciului de Control în Sănătate Publică, s-au constatat următoarele:

— grădinița este curat întreținută în toate spațiile utilizate

— în unitate există materiale de curățenie, detergenți și produse biocide în cantitate suficientă care sunt utilizate conform procedurilor de lucru.

— au fost efectuate operațiuni de dezinfecție a întregii unități cu prestator autorizat.

S-au făcut recomandări privind intensificarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție în unitate, aerisirea frecvență a sălilor de grupă ori de câte ori copiii desfășoară activități în alte spații, creșterea concentrațiilor de produse biocide utilizate, cu supravegherea modului de preparare și utilizare a acestora, supravegherea și trierea zilnică a copiilor la intrarea în colectivitate, educația sanitară a părinților, personalului grădiniței și preșcolarilor, în vederea limitării focarului de scarlatină.

DSP Dâmbovița, va recolta probe biologice de la cazurile suspecte și contactii febrili și/ sau cu angina eritematoasă, conform Metodologiei de Supraveghere a Scarlatinei în România.

Unitatea de învățământ va fi sancționată contravențional pentru neanunțarea la DSP Dâmbovița a modificărilor intervenite în structura funcțională a acesteia.

DIRECTOR EXECUTIV,

Dr. Sorin STOICA

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe