Comunicat de presă - CNA

46 afişări

Comunicat de presă 12.10.2017

3f8ab6fc-66a1-45cf-86e4-fb9a40c4b058

Sancțiuni — Amenzi: Antena Stars — 15.000 de lei; B1 TV — 12.000 de lei; Realitatea TV — 10.000 de lei

— Somații publice: Antena 3, Kanal D

Întrunit în ședință publică, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a reclamațiilor primite și a decis să aplice următoarele sancțiuni:

— Antena Stars — amendă de 15.000 de lei, deoarece serialul 'Să te prezint părinților' din data de 18.04.2017 a fost difuzat cu încălcarea prevederilor art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 544/2002 și ale art. 18 alin. (1) lit. a), b), c) din Codul audiovizualului. La stabilirea sancțiunii s-a ținut cont și de nerespectarea dispozițiilor art. 29 alin. (1) lit. a) din Legea audiovizualului [raportul de monitorizare a cuprins emisiunile 'Răi, da? buni' (13 și 26.04.2017), 'Agenția VIP' (26.04.2017), 'Star Magazin' și 'Star News' (13.04.2017)];

— B1 TV — amendă de 12.000 de lei pentru ediții ale emisiunii 'X-PRESS' din perioada 22 — 27.06.2017. Radiodifuzorul nu a respectat prevederile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului și nici dispozițiile art. 57 alin. (1), art. 40 alin. (1), (2), (5), art. 64 alin. (1) lit. a), b), art. 66 și art. 67 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual;

— Realitatea TV — amendă de 10.000 de lei pentru emisiunea 'Jocuri de putere' din data de 22.08.2017, în cadrul căreia au fost încălcate prevederile art. 40 alin. (1), (4), (5) din Codul audiovizualului;

— Antena 3 — somație publică pentru emisiunea 'Sinteza Zilei' din data de 13.04.2017, difuzată fără a fi respectate dispozițiile art. 40 alin. (5) și art. 64 alin. (1) lit. a) din Codul audiovizualului;

— Kanal D — somație publică, deoarece radiodifuzorul nu a respectat prevederile art. 15 alin. (1) din Codul audiovizualului la difuzarea emisiunii 'Bravo, ai stil! Panorama' (17.04.2017). La stabilirea sancțiunii s-a avut în vedere și încălcarea dispozițiilor art. 29 alin. 1 lit. a) din Legea audiovizualului (raportul a cuprins emisiunile 'Știrile Kanal D — Știrea zilei' din 13.04.2017 și 'Teo Show' din 20.04 2017).

Constatând nerespectarea prevederilor art. 54 alin. (2) din Legea audiovizualului, CNA a decis să sancționeze cu câte o somație publică Biserica Penticostală Sfânta Treime din Bistrița (Radio Bistrița) și societatea Linkpress TV SRL București (Linkpresstv). De asemenea, o somație publică a fost aplicată și societății H&H MEDIA SRL (Blejoi, jud. Prahova), pentru încălcarea prevederilor art. 20 alin. (5) din Decizia CNA nr. 277/2013.

Biroul Comunicare și Relații cu Publicul

Trimite-ne comunicatul tau