Comunicat de presă - Ambasada Marii Britanii la București

•  Comunicate
34 afişări

AMBASADORUL BRITANIC DOARME SUB CERUL LIBER ÎN SPRIJINUL PERSOANELOR FĂRĂ ADĂPOST

584fd7fa-774e-424f-99fb-78782cf7d7b2

Ambasadorul Paul Brummell se alătură World Homeless Action Day (Ziua internațională dedicată oamenilor fără adăpost), marcată în întreaga lume pe 10 octombrie.

Organizația caritabilă Casa Ioana organizează un eveniment de tip Sleep Out în București, vineri, 13 octombrie, când zeci de voluntari vor dormi sub cerul liber, într-un spațiu special amenajat în incinta Share Café, Strada Olari nr. 8. În acest fel, ei doresc să atragă atenția asupra situației persoanelor fără adăpost și să susțină activitatea fundației Casa Ioana în sprijinul femeilor și copiilor victime ale abuzului domestic sau fără adăpost.

Ambasadorul Paul Brummell este unul dintre voluntarii care vor dormi afară, alături de alți reprezentanți ai comunității britanice din România: Nigel Bellingham, directorul British Council Romania, Charles Crocker, președintele British Romanian Chamber of Commerce și Ian Tilling, președintele Casa Ioana.

În București se estimează că circa 5.000 de persoane nu au adăpost, dar cifrele ar putea fi mult mai mari. Alte persoane sunt nevoite să locuiască în spații supraaglomerate sau să se mute temporar la prieteni.

Casa Ioana a fost înființată în anul 1995 și vine în sprijinul familiilor, în general femei și copii, care ajung victime ale violenței domestice sau care nu au adăpost. Casa Ioana pune la dispoziția acestora un spațiu de cazare, gratuit, până când reușesc să își rezolve problemele care le-au adus în această situație. De asemenea, asociația oferă acestor persoane vulnerabile o gamă largă de servicii de asistență psihologică și socială care le ajută să facă tranziția către o viață independentă și stabilă.

Evenimentul Sleep Out poate fi urmărit pe contul de Twitter al ambasadorului și pe pagina de Facebook Casa Ioana.

Trimite-ne comunicatul tau

Comentează