COD GALBEN: 15-12-2017 ora 11 COD GALBEN: 16-12-2017 Intre 05:00 si 09:00 se va semnala intensificări ale vântului, cu viteze care la rafală vor atinge și depăși 55...65 km/h izolat 70 km/h in Județul Timiş, Județul Caraş-Severin;

CURS BNR

4.6346Up
3.9285Up
GBP
5.2711Up
CHF
3.9729Up
MDL
0.2275Down
BGN
2.3697Up
Sursa: Banca Naţională a României

În data de 20.12.2016, Penitenciarul de Femei Ploieşti - Târgşorul Nou a organizat în cadrul proiectului Sărbătoarea Crăciunului o activitate socială în colaborare cu Organizaţia Umanitară Concordia "Casa Eva".

Activitatea a constat în susţinerea unui concert de colinde de către copiii aflaţi în plasament la "Casa Eva". La manifestare au participat specialişti ai sectorului Reintegrare Socială şi ai Organizaţiei Concordia, un număr de opt copii aflaţi în plasament şi 34 persoane private de libertate care executa o pedeapsă privativă de libertate în regim semideschis.

Scopul demersurilor a fost dezvoltarea spiritului compasiunii, al generozităţii, dorinţa de implicare în acţiuni caritabile, generatoare de sentimente pozitive şi totodată promovarea tradiţiilor culturale în rândul persoanelor custodiate.

O alta activitate organizată în cadrul proiectului mai sus menţionat a constat în susţinerea de colinde de către un grup de 13 elevi şi studenţi, însoţiţi de preotul Anton Savelovici de la Asociaţia ASCOR pe toate secţiile de deţinere, aducând un strop de bucurie şi speranţa în sufletele femeilor deţinute.

Comisar şef de penitenciare Elena RADU

Purtător de cuvânt