Comunicat de presă - Penitenciarul de Femei Ploiești - Târgșorul Nou

 •  Comunicate
140 afişări

Penitenciarul de Femei Ploiești - Târgșorul Nou Comunicat de presă

f95bbc97-5fc7-48b3-8423-b89feefcb76a

În data de 09 octombrie 2017, Penitenciarul de Femei Ploiești — Târgșorul Nou a organizat un eveniment în cadrul proiectului 'Memorie și mărturisire în penitenciarele românești', implementat de Administrația Națională a Penitenciarelor și derulat cu sprijinul Asociației 'Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei'.

Acțiunea a cuprins o conferință, urmată de vizionarea unei expoziții, continuând activitățile premergătoare celebrării Zilei Naționale a Educației în Penitenciare.

Conferința a fost susținută de domnul Florin Dobrescu, vicepreședinte al asociației și doamna Zoe Rădulescu. Aceasta le-a vorbit deținutelor participante despre aspecte ale vieții de copil născut în detenție la sfârșitul anului 1949, despre regimul de detenție din acea perioadă și asupririle la care a fost supusă ca și copil al lui Gogu Puiu, cunoscut lider al rezistenței armate anticomuniste din Dobrogea.

Cu această ocazie, membrii asociației au pus la dispoziția unității penitenciare o înregistrare a filmului artistic 'Binecuvântată fii, închisoare' care prezintă o parte din viața de detenție și suferință a femeilor — deținut și este reprezentativ pentru ilustrarea situațiilor grele pe care le trăiau deținutele în perioada anilor 1950.

De asemenea, pe parcursul următoarelor săptămâni, întreg efectivul de persoane private de libertate vor putea viziona atât filmul artistic menționat, cât și expoziția 'Crini printre zăbrele', care prezintă viețile mai multor femei încarcerate în perioada regimului comunist.

La conferință a participat un număr de 50 de persoane private de libertate clasificate în regim deschis și semideschis.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe