Comunicat de presă - Penitenciarul de Femei Ploiești - Târgșorul Nou

140 afişări

Penitenciarul de Femei Ploiești - Târgșorul Nou Comunicat de presă

f95bbc97-5fc7-48b3-8423-b89feefcb76a

În data de 09 octombrie 2017, Penitenciarul de Femei Ploiești — Târgșorul Nou a organizat un eveniment în cadrul proiectului 'Memorie și mărturisire în penitenciarele românești', implementat de Administrația Națională a Penitenciarelor și derulat cu sprijinul Asociației 'Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei'.

Acțiunea a cuprins o conferință, urmată de vizionarea unei expoziții, continuând activitățile premergătoare celebrării Zilei Naționale a Educației în Penitenciare.

Conferința a fost susținută de domnul Florin Dobrescu, vicepreședinte al asociației și doamna Zoe Rădulescu. Aceasta le-a vorbit deținutelor participante despre aspecte ale vieții de copil născut în detenție la sfârșitul anului 1949, despre regimul de detenție din acea perioadă și asupririle la care a fost supusă ca și copil al lui Gogu Puiu, cunoscut lider al rezistenței armate anticomuniste din Dobrogea.

Cu această ocazie, membrii asociației au pus la dispoziția unității penitenciare o înregistrare a filmului artistic 'Binecuvântată fii, închisoare' care prezintă o parte din viața de detenție și suferință a femeilor — deținut și este reprezentativ pentru ilustrarea situațiilor grele pe care le trăiau deținutele în perioada anilor 1950.

De asemenea, pe parcursul următoarelor săptămâni, întreg efectivul de persoane private de libertate vor putea viziona atât filmul artistic menționat, cât și expoziția 'Crini printre zăbrele', care prezintă viețile mai multor femei încarcerate în perioada regimului comunist.

La conferință a participat un număr de 50 de persoane private de libertate clasificate în regim deschis și semideschis.

Trimite-ne comunicatul tau

Comentează