Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Documentarul video 'Tărâmul dintre ape' la festivalul 'Culese din Balkani'

Documentarul AGERPRES 'Tărâmul dintre ape' va fi proiectat sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 12:30, la cea de-a treia ediţie a Festivalului internaţional de film documentar antropologic Culese din Balkani, desfăşurat la Muzeul Naţional al ţăranului Român (Cinema Muzeul ţăranului & Clubul ţăranului).

Pelicula 'Tărâmul dintre ape' prezintă Delta Dunării, însă nu doar turistic, ci prin intermediul unor poveşti de viaţă ale localnicilor, care, fie ei lipoveni, ucraineni sau greci, consideră acest 'tărâm' singurul loc de pe pământ care poate fi numit 'acasă'.

Prin realizarea documentarului, echipa AGERPRES Video a încercat să ilustreze cât mai bine acest loc şi să transmită deopotrivă simplitatea, dar şi complexitatea lui, suferinţa, alături de bucurii şi speranţă, farmecul cosmopolit.

La finalul proiecţiei, realizatoarea Marilena Stănescu va participa la o sesiune de Q&A şi va împărtăşi cu cei din sală emoţiile 'culese' în timpul filmărilor.

Festivalul are loc în perioada 3-5 noiembrie 2017, iar în cadrul său vor fi proiectate mai multe filme documentare din Balcani (România, Grecia, Croaţia, Serbia, Bulgaria, Muntenegru), dar şi din Brazilia, Noua Zeelandă, SUA, Germania, Iran, Norvegia, UK, Israel, realizate de regizori, antropologi, etnologi, studenţi. Intrarea este liberă.

'Tărâmul dintre ape' a mai fost difuzat şi în cadrul festivalurilor: Serile filmului românesc (Iaşi), Cronograf - Festivalul Internaţional de film documentar (Chişinău), Festivalul Propatria - tinere talente româneşti (Roma, Italia), Festivalul internaţional de arte vizuale - Vama sub lumini de Oscar (Vama Veche), Târgul internaţional de carte Bookfest - Chişinău.

Despre AGERPRES
Fondată în 1889, AGERPRES este Agenţia Naţională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informaţii echilibrate, cu caracter imparţial, şi de a fi principala sursă de informare pentru cetăţenii şi instituţiile din ţară, dar şi cea mai importantă sursă de ştiri despre România, în exterior. Din 1921, agenţia a avut o transmisie neîntreruptă de ştiri şi informaţii. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de ştiri tematice, serviciile şi arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video şi multimedia, fluxul documentare, precum şi servicii de imprimare.

Despre Culese din Balkani
Culese din Balkani este un festival de film dedicat antropologiei vizuale. În fiecare an, festivalul aduce împreună antropologi, etnologi, regizori de film şi studenţi pentru a celebra filmul documentar şi expresiile sale antropologice. Festivalul are un punct de interes principal regional, zona Balcanilor, însă aduce în faţa publicului filme antropologice şi din alte zone culturale şi geografice exprimate în diversele secţiuni ale festivalului. Festivalul are loc la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, fiind un eveniment fondat de Cooperativa Urbană, organizat împreună cu Muzeul Ţăranului Român, Centrul pentru educaţie vizuală şi antropologică (CEVA) şi Clubul Ţăranului.
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.