Comunicat de presă - Deputat PNL Victor Paul Dobre

 •  Comunicate
953 afişări

Interpelare adresată Domnului Mihai Tudose, Prim-ministrul Guvernului României

11316a68-f328-4d90-82dd-6e929484a474

Măsuri concrete pentru finanțarea proiectului de reabilitare și modernizare a DN24D Galați-Bârlad

Semnalul meu de alarmă se îndreaptă către autoritățile responsabile, care ar trebui să dea dovadă de respect față de cetățenii județului Galați și să facă, din timp, toate demersurile pentru a începe reabilitarea drumului DN24D Galați-Bârlad.

Prin urmare, vă aduc la cunoștință, domnule Prim-ministru, faptul că în luna aprilie 2017, cunoscând starea deplorabilă în care se află drumul, am adresat Ministrului Transporturilor, domnul Răzvan Cuc, interpelarea cu nr. 247b/2017 având ca obiect Alocarea de fonduri pentru reabilitarea și modernizarea DN24D Galați-Brăila.

Răspunsul, cu nr.14970/8.05.2017, primit de la Ministrul Transporturilor, identifică drept soluție includerea obiectivului într-un plan de finanțare, în cazul unei rectificări bugetare pe anul 2017.

Următorul demers l-am inițiat în luna mai 2017, prin adresa nr.172/19.05.2017, formulată în atenția domnului Ministru al Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, prin care am solicitat să dispună măsurile necesare de cuprindere a acestui proiect în rectificarea bugetară pe anul 2017. Menționez că nu am primit, până în acest moment, vreun răspuns. Constat că pentru responsabilii din Ministerul Transporturilor și cei ai CNAIR acest drum nu reprezintă o prioritate. Prima rectificare bugetară a avut loc, iar pentru Ministerul Transporturilor ea a fost negativă, fiind tăiate fonduri importante, în cuantum de 6,4 miliarde lei, de la investiții.

În consecință, angajamentul ministerului de a aloca fonduri la această rectificare pentru proiectul de modernizare al DN 24D Galați-Bârlad nu a fost onorat. Ministerul a preferat să accepte diminuarea fondurilor la această rectificare în loc să distribuie, o parte măcar din aceste sume încă necheltuite, pentru obiective care au nevoie de intervenții rapide. Consider că această abordare este contrară interesului general, acela de a avea o infrastructură rutieră sigură și modernă.

Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport rutier reprezintă o axă prioritară, strâns legată de asigurarea condițiilor de siguranță în trafic.

Mai mult, nemulțumiți de starea avansată de degradare a drumului DN24D Galați-Bârlad, șoferii gălățeni au organizat pe 10 septembrie 2017, un protest prin care au dorit să facă cunoscut faptul că, deși au fost executate lucrări de reparații si de întreținere periodică, drumul este plin de gropi și denivelări ce fac să crească în permanență numărul accidentelor.

Revolta șoferilor gălățeni care s-au mobilizat pentru a atrage atenția asupra acestei situații grave, nu mai trebuie ignorată de către autoritățile responsabile.

Având în vedere faptul că situația este una critică, vă rog, domnule Prim-ministru, să analizați cu seriozitate situația expusă și să-mi comunicați măsurile pe care le veți lua pentru asigurarea finanțării necesare reabilitării si modernizării DN24D Galați-Brăila.

Vă rog, totodată, să monitorizați modul în care sunt îndeplinite procedurile premergătoare includerii acestui obiectiv de investiții în proiectul de buget pe anul 2018 și să-mi comunicați, în scris, decizia luată.

Victor Paul DOBRE

Deputat PNL

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe