CURS BNR

EUR
4.6346Up
USD
3.9285Up
GBP
5.2711Up
CHF
3.9729Up
MDL
0.2275Down
BGN
2.3697Up
Sursa: Banca Naţională a României
Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Parlamentul României
Camera Deputaţilor
Grupul Parlamentar al Partidului Naţional Liberal
10.11.2010

Comunicat de presă

În şedinţa Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor din data de 9 noiembrie 2010, s-a dezbătut Proiectul de Lege emis de Guvern privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.36/2010 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate.
Acesta prevedea printre altele ca verificarea prezenţei asiguraţilor aflaţi în incapacitate temporară de muncă la adresa de domiciliu sau la reşedinţa indicată să se efectueze de către plătitorii de indemnizaţii, însoţiţi, dacă este cazul, de un reprezentant al poliţiei, avându-se în vedere programul individual de recuperare recomandat de către medicul specialist.
Această prevedere a fost exclusă din textul proiectului de lege, cu votul tuturor parlamentarilor, membri ai comisiei, fiind de altfel cea mai contestată.
Liberalii au fost de acord cu eliminarea acestui articol, considerentul fiind că implicarea poliţiei şi nereglementarea clară a acesteia pot duce la încalcarea libertăţii cetăţeanului. Mai mult decât atât, în perioada în care ordonaţa a produs efecte, nu a fost nevoie de prezenţa reprezentanţilor poliţiei la verificările făcute de reprezentanţii plătitorilor indemnizaţiei.
Preşedinte Comisia pentru muncă şi protecţie socială
Deputat PNL Victor Paul Dobre
Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.