NU POLITIZAŢI CENTRELE COMUNITARE DIN DIASPORA!

"PSD şi USR sfidează românii din diaspora, prin votul pe care îl dau împotriva unui amendament pe care l-am depus cu privire la numirea directorului general al centrelor comunitare', consideră Doru Coliu, deputat PMP de diaspora. "Cred că în aceste funcţii trebuie numite persoane care locuiesc în diaspora şi care au legătură directă cu comunităţile de români, şi nu persoane trimise din România, pentru care aceste funcţii nu sunt altceva decât sinecuri de partid", este mesajul deputatului PMP.

"Din păcate, aceste funcţii bine plătite, cu rang de ministru consilier, reprezintă o atracţie pentru oamenii din partide. Odată ajunşi în funcţii, aceşti oameni consideră funcţiile simple sinecuri, tocmai bune să le asigure un concediu îndelungat pe banii contribuabililor români', arată Doru Coliu.

"În acelaşi timp, vă amintesc că aceste funcţii sunt văzute de partide şi ca o şansă de a controla asociaţiile de români din diaspora', aminteşte Coliu, ce a trăit în ultimii 17 ani în Spania.

Doru Coliu atrage atenţia asupra faptului că socialiştii doresc cu orice preţ politizarea totală a Diasporei prin acapararea funcţiilor de director general al centrelor comunitare, în condiţiile în care oricum numirile din ambasade sau consulate sunt politice.

"PMP dezavuează votul acestora şi trage un serios semnal de alarmă asupra modalităţilor prin care caracatiţa PSD doreşte să-şi subordoneze absolut tot ce înseamnă instituţii şi structuri româneşti din Diaspora! De aceea, le transmit românilor din diaspora că voi susţine adoptarea acestui amendament în cadrul Comisiei pentru Politică Externă şi în Plenul Camerei Deputaţilor şi mă voi lupta pentru ca ei să fie reprezentaţi în toate structurile de persoane din interiorul comunităţilor în care trăiesc şi nu de politruci aterizaţi de la Bucureşti'.

Doru Petrişor Coliu

Deputat PMP - Diaspora