COMUNICAT DE PRESĂ - ULBS Sibiu

 •  Comunicate
61 afişări

COMUNICAT DE PRESĂ NextCARDIO: a fost pus în funcțiune primul centru de cercetare în chirurgia endovasculară din România

d6117887-5959-4fb0-bead-2106156449fa

În cadrul proiectului 'Cercetare de nouă generație prin asistență computerizată în managementul patologiilor cardiovasculare — NextCARDIO', implementat din toamna anului 2016, a fost deschis primul centru de cercetare ?n domeniul chirurgiei endovasculare din România.

Medici români, dar și din străinătate, vor lucra în centrul de cercetare deschis în cadrul Universității 'Lucian Blaga' din Sibiu, instituția care este beneficiară a proiectului NextCARDIO. Echipele de medici care vor lucra aici beneficiază de asistența și expertiza unor chirurgi de prestigiu la nivel mondial, precum prof. dr. Sherif Sultan, președintele Societății Internaționale de Chirurgie Vasculară. În cadrul centrului de cercetare de la Sibiu, funcțional din cursul lunii septembrie 2017, medicii se vor putea specializa în utilizarea unor softuri de mare putere, al căror rol este de a simula comportamentul unor dispozitive medicale sau a unor medicamente în corpul uman, de a îmbunătăți, în cele din urmă, rezultatele chirurgiei și terapiei endovasculare.

'Scopul nostru este de a trece la o tehnologie superioară. Practic, realizăm o endoscopie virtuală vaselor de sânge, totul fiind gândit prin intermediul computerului. Pacientul vine, facem o tomografie computerizată și noi vedem imaginea din interior ca și cum am fi acolo', exemplifică dr. Victor Costache, directorul proiectului NextCARDIO.

La inaugurarea centrului au participat și Noureddine Frid și Boubker Ait Brik, specialiști în domeniul terapiei endovasculare din cadrul Virtual Simulation & Core Lab Director, care vor ajuta la formarea echipei de la Sibiu specializată în utilizarea softurilor dedicate. 'Nu trebuie să operăm oamenii, astfel de softuri ne ajută la realizarea unor lucruri mai bune în viitor, ne ajută să prevenim. Înainte să tratezi persoana vei știi cum să faci, vei știi după ce să te uiți. și dacă un medic știe dinainte aceste lucruri, poate să trateze', a declarat Noureddine Frid, potrivit căruia centre precum cel de la Sibiu se regăsesc în Spania și Anglia.

Deschiderea centrului de cercetare de la Sibiu urmează publicării mai multor articole de specialitate realizate în cadrul proiectului NextCARDIO, articole publicate în reviste cotate ISI. O parte din aceste cercetări au fost prezentate la mai multe congrese internaționale majore în domeniu, organizate în Brazilia, Italia, India și România.

Proiectul 'Cercetare de nouă generație prin asistență computerizată în managementul patologiilor cardiovasculare — NextCARDIO' este implementat de Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu, având o valoare de 8.841.783,23 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 8.418.132,44 lei. Perioada de implementare este de 36 de luni.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014 — 2020

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe