Comunicat de presă - Teatrul Național Radu Stanca Sibiu

38 afişări

FITS și ULBS la Festivalul de Toamnă din Takayama, Japonia

42540aa6-3181-4314-8a0f-2464b6700089

La invitația domnului Michihiro Kunishima, primarul din Takayama, Japonia, un grup de cinci delegați aleși din rândul voluntarilor Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și studenți ai Facultății de Litere și Arte vor fi prezenți în Japonia, în perioada 28 septembrie — 12 octombrie 2017.

Liliana Lirca, asistent coordonator al Programului de Voluntariat, care a debutat ca și voluntar FITS în 2013, Andrei Vasiu, voluntar a cărui familie a găzduit în ultimii patru ani voluntari niponi și Bogdan Mînzat, pasionat de cultura japoneză și dedicat companiilor nipone invitate în cadrul FITS, sunt voluntarii care vor reprezenta în acest an Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Eduard Hirizoiu și Cezara Crețu sunt studenții care vor reprezenta Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității 'Lucian Blaga' din Sibiu, specializarea actorie.

Cei cinci se vor implica în organizarea Festivalului de Toamnă de la Takayama, care se desfășoară anual în 9 și 10 octombrie. Festivalul a debutat ca un omagiu adus zeilor, în semn de recunoștință pentru pământul roditor și își are originea undeva la sfârșitul secolului al XVI-lea, începutul secolului al XVII-lea. Delegații Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și ai Departamentului de Artă Teatrală din cadrul ULBS, voluntarii Sibiu and Takayama Exchange Project, vor fi cazați la familiile locale.

Între Takayama și Sibiu există o strânsă legătură, fiind orașe înfrățite din septembrie 2012. Încă din 2010, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu s-a bucurat de ajutorul a 17 voluntari niponi veniți din Tayakama.

Vă amintim de excelenta colaborare, începută cu ocazia Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007, dintre EU-Japan Fest Japan Committee și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, care a primit sprijin în organizarea Programului de Voluntariat Internațional. Acest proiect este unic pentru durata de 11 ani în care s-a desfășurat.

Trimite-ne comunicatul tau

Comentează