Comunicat de presă - Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu

 •  Comunicate
54 afişări

Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu - prezentă la târgul educațional EAIE, Sevilla

23e60a70-a61e-4109-b129-afd37c0d0fc1

Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu a stabilit peste 35 de întâlniri cu universtiți europene și non-europene, stabilind bazele unor viitoare colaborări atât în cadrul programului Erasmus+ și Erasmus+ cu țări Partenere, cât și în domeniul proiectelor de cercetare, în cadrul celei de-a 29-a ediții a Conferinței și Expoziției Anuale a Asociației Europene pentru Educație Internațională — EAIE (European Association for International Education).

'La evenimentul organizat în Sevilla, ULBS a promovat oferta educațională pentru potențiali studenți internaționali înscriși în regim de cont propriu valutar, pentru studii de lungă durată. Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu, organizată în 9 facultăți, oferă multiple domenii de studiu, unele dintre ele cu predare intergrala în limba străină.

Un alt aspect important al activității din Sevilia a fost reprezentat de întâlnirea delegației românești cu comunitatea de români din Spania. Această întâlnire a însemnat o oportunitate deosebită de a aduce față în față reprezentanți ai universităților din România și reprezentanți ai diasporei, creând astfel ocazia perfectă de a discuta aspecte relevante precum rata mare de abandon școlar in randul tinerilor din Spania și solicitările repetate ale autorităților spaniole (in special primarii) catre FADERE pentru a se face ceva in acest sens și rata extrem de ridica a tinerilor romani din Spania fara studii superioare: 90%. În acest context, universitățile din România au prezentat comunității române din Spania oportunitățile de studiu pe care le oferă, încurajând românii activi în domeniul învățământului superior din Spania să promoveze aceste oportunități tinerilor.

Evenimentul a reunit aproximativ 250 de instituții de învățământ superior și instituții suport de marketing și recrutare din întreaga lume. Având ca misiune dezvoltarea succesului profesional și crearea unei contribuții sustenabile în învățământul superior internațional dintr-o perspectivă europeană, EAIE a reușit și de această dată să creeze un eveniment de succes, prin intermediul celor 5600 de participanți sosiți la Seville din 95 de țări.

În ceea ce privește programul, EAIE Seville s-a desfășurat pe două planuri principale: târgul educațional și sesiunile de formare. Prima componentă — târgul educațional — a avut ca scop crearea unui mediu accesibil pentru dezvoltarea de cooperări inter-instituționale, fiecare instituție de învățământ superior fiind reprezentată printr-un stand unde participanții puteau afla mai multe despre oferta educațională sau despre perspectivele internaționale ale instituției. Cea de-a doua componentă a constat în aproximativ 200 de sesiuni de formare organizate în paralel, care au avut ca scop dezvoltarea abilităților participanților. Sesiunile de formare au abordat teme precum internaționalizarea învățământului superior, programe și proiecte de colaborare, programul Erasmus+, interculturalitate, digitalizarea învățământului superior, formarea personalului administrativ din instituțiile de învățământ superior, tehnici de predare internaționale, dezvoltarea abilităților de negociere și prezentare, dar și tehnici de cercetare aplicabile în învățământul superior.

Organizat în premieră, sub egida Consiliului Național al Rectorilor din România, pavilionul Study in Romania a fost o inițiativă destinată internaționalizării învățământului superior românesc și a fost susținută prin portalul www.studyinromania.gov.ro. La standul Study in Romania au fost prezente 21 de universități românești, împreună cu reprezentanți ai Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Ministerului Educației Naționale, Agenției Naționale Erasmus, UEFISCDI, Ambasadei României în Regatul Spaniei, Federației Asociațiilor de Români din Europa, SUA și Canada (FADERE). Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu a fost reprezentată la EAIE 2017 de către Rectorul ULBS, Prof. Univ. Dr. Ing. Ioan Bondrea și doi reprezentanți ai Serviciului Relații Internaționale și Programe Comunitare.

Înființată în 1989, EAIE (Asociația Europeană pentru Educație Internațională) este un centru european recunoscut pentru expertiză, crearea de rețele și resurse în internaționalizarea învățământului superior. În fiecare an, EAIE organizează conferința și expoziția anuală pentru educație internațională, actualmente acest eveniment fiind considerat cel mai mare din domeniul educației superioare.

Programe ULBS de studiu în limba engleză

Bachelor in Business Administration

Master in Business Management

Bachelor in Industrial Engineering

Bachelor in Mechatronics

Master in Advanced Computing Systems

Master in Embedded Systems

Bachelor in Ecology and Environment Protection

Bachelor In English Language And Literature

Bachelor in Applied Modern Languages

Master in English Language And Literature

Master in Theory and Practice of Translation and Interpretation

Programe de studiu în limba germană

Bachelor in Protestant Pastoral Thology

Bachelor in Pedagogy of pre-school and primiary education

Bachelor in German Language and Literature

Bachelor in Applied Modern Languages

Master in German Language and Literature

Master in Intercultural Communication in Business

Programe de studiu în limba franceză

Bachelor in French language and literature

Bachelor in Applied Modern Languages

Master in Theory and Practice of Translation and Interpretation

Pentru mai multe informații cu privire la activitatea internatională a Universității 'Lucian Blaga' din Sibiu, vă rugăm să vă adresați Serviciului Relații Internaționale și Programe Comunitare, la dep.externe@ulbsibiu.ro

Sibiu

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe