Prezenţă românească, în premieră, la American Film Market (Santa Monica, California). Conferinţa 'Romania Welcomes Hollywood'

ICR New York susţine participarea domnului Mihai Fulger, director al Arhivei Naţionale de Filme a României, membru în Consiliul de Administraţie al Centrului Naţional al Cinematografiei, la American Film Market, la seminarul care va avea loc în data de 6 noiembrie 2017, la Santa Monica, California, intitulat Romania Welcomes Hollywood (http://americanfilmmarket.com/programs-events/#conferences).

Anul acesta, The American Film Market (AFM) - eveniment de o mare importanţă şi vizibilitate pentru piaţa cinematografică americană - include şi Expoziţia de Locaţii pentru Filmare (Location Expo). Pe lângă distribuitorii şi cumpărătorii de producţii cinematografice, care participă în mod obişnuit la AFM în fiecare an, în toamna aceasta, producătorii din domeniul industriei cinematografice sunt invitaţi să participe la Location Expo. Organizaţii reprezentând cinematografii din întreaga lume prezintă avantajele pe care fiecare ţară le oferă producţiei de filme.

Double 4 Studios, compania de producţie şi distribuţie de filme, pe care o conduce regizorul româno-american Andrei Zincă, a organizat în SUA, în ultimii ani, mai multe evenimente de succes dedicate promovării cinematografiei din România (săptămâni ale filmului românesc la Miami/Fort Lauderdale, Florida, prezenţa românească la Festivalul de Film din Europa de Sud-Est, din Los Angeles etc.).

Cu sprijinul CNC şi al UCIN, precum şi al Consulatului General al României din Los Angeles, Double 4 Studios va organiza un stand al cinematografiei româneşti la AFM/Location Expo şi un seminar de coproducţie, intitulat 'Romania Welcomes Hollywood', care va prezenta şi promova serviciile de producţie din România, varietatea locaţiilor de filmare, facilităţile oferite producătorilor de film, în special a celor din străinătate, menite a înlesni contactele dintre realizatorii români şi cei din Hollywood, în aşa fel încât acestea să poată conduce la contracte de coproducţii atât în domeniul filmului artistic de lung metraj, cât şi al documentarului.

AFM/Location Expo se va desfăşura în Santa Monica, California, în perioada 1-8 noiembrie 2017.

Standul României va fi deschis pe toată durata AFM/Location Expo (8 zile). Întâlnirile de afaceri cu partenerii SUA interesaţi în producţia de film în România se vor organiza la acest stand, la care vor fi prezenţi şi invitaţi din România (producători, reprezentanţi CNC şi UCIN).

În data de 6 noiembrie 2017, de la ora 11:30 am la 1.00 pm, în incinta sălii de conferinţe de la Hotelul Loews, unde se desfăşoară AFM/Location Expo, va avea loc o masă rotundă, cu tema "Romania Welcomes Hollywood".

Double 4 Studios i-a invitat să participe pe unii dintre cei mai apreciaţi producători români ai momentului, cu experienţă substanţială şi de succes în coproducţia cu străinătatea: Ada Solomon, Andrei Boncea şi Bogdan Moncea. Din partea CNC, va participa Mihai Fulger, susţinut de ICR New York. Invitatul special va fi Robert Bernacchi (Skydance Media US), iar moderator va fi Andrei Zincă.

În deschiderea seminarului, se va prezenta un scurt film (de 5-10 min.), realizat de către Double 4 Studios, care promovează succesele în coproducţiile realizate în România, locaţii, servicii, echipe şi aparatură de filmare etc. Vor urma discuţii, scopul urmărit fiind angajarea unui dialog pe teme concrete de producţie de film şi colaborare în domeniul distribuţiei cinematografice între participanţii din România şi posibili parteneri din celebra industrie cinematografică de la Hollywood.