Bucureşti, 23 noiembrie 2017

39 milioane de euro pentru drumuri europene în judeţul Bacău

Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, a semnat astăzi contractul de finanţare pentru proiectul Regiunea Nord-Est - Axa rutieră strategică 3: Neamţ-Bacău.

În ultimele săptămâni am semnat contracte de finanţare pentru investiţii de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere din toate regiunile istorice ale ţării. Acest demers va continua şi în viitorul apropiat, fiindcă mă număr printre cei care cred cu tărie că infrastructura de transport este vitală pentru dezvoltare - a afirmat ministrul Nica.

Cu o valoare totală de 184,6 mil. lei, din care 175,6 mil. lei (aprox. 39 mil. euro) finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional (POR), proiectul are ca obiectiv creşterea gradului de accesibilitate a localităţilor aferente comunelor Dămieneşti, Negri, Prăjesti, Traian, Secuieni, Izvoru Berheciului, Coloneşti, Răchitoasa, Motoşeni, Glăvăneşti, Podu Turcului, localităţi adiacente drumurilor judeţene modernizate.

De rezultatele modernizării celor 94 de km de drum judeţean vor beneficia locuitorii din localităţile repective, agenţii economici din zonă, care vor avea un timp de transport redus cu 30%, precum şi participanţii la traficul rutier.

Despre Proiect: Proiectul 'REGIUNEA NORD - EST - AXA RUTIERĂ STRATEGICĂ 3: NEAMT-BACAU, DJ 207D (limită judeţ Neamţ - Traian - DN2F, km 28+000 - 50+254), DJ 241 (limită judeţ Vrancea - Podu Turcului - Izvoru Berheciului, km 25+000 - 83+368) şi DJ 241A (Izvoru Berheciului- Secuieni, km 64+250 - 78+114)' are o perioadă de implementare de 62 de luni şi este finanţat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 6 - Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritate de investiţii 6.1 - Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructură TEN-T, inclusiv a nodurilor multi-modale.

Despre Programul Operaţional Regional 2014-2020
Programul Operaţional Regional (POR) 2014 - 2020 are ca obiectiv general creşterea competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii şi serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să îşi poată gestiona în mod eficient resursele şi să îşi valorifice potenţialul de inovare şi de asimilare a progresului tehnologic.

Serviciul Comunicare Instrumente Structurale