Comunicat de presă - Senat

 •  Comunicate
1905 afişări

Senatorul Vasile-Cristian Lungu aduce în vederea Prim-ministrului Mihai Tudose și a ministrului Sănătății date cruciale ce pot schimba viziunea oamenilor despre vaccinarea obligatorie. Răspunsul acestora lipsit de interes.

268a924f-838d-4d43-ab44-b4d1aa8520ce

După dezbaterea publică din data de 11 Mai 2017, organizată mai mult din obligativitatea transparenței decizionale cu care se laudă Ministerul Sănătății decât din pura dorință a consultării opiniei publice (fapt susținut și de mărturia participanților la dezbatere), Senatorul Vasile-Cristian Lungu trage un nou semnal de alarmă referitor la legea vaccinării obligatorii.

În interpelarea adresată șefului Guvernului, senatorul aduce în discuție un studiu îngrijorător din SUA, țara cu cel mai mare număr (48 de doze) de vaccinuri administrate în cadrul schemei de vaccinare pediatrică până la vârsta de 6 ani.

Deși vaccinurile sunt recunoscute ca având riscuri și efecte adverse grave acute și cronice, cum ar fi complicații neurologice și chiar decese, ele sunt considerate rare și deci sunt ignorate de programele de vaccinare care continuă nestingherite și chiar primesc constant un număr tot mai ridicat de vaccinuri la nivel global. Așadar, cu toate că testul imunologic de siguranță pe termen scurt este efectuat înainte de includerea vaccinului pe lista aprobată de către Administrația Sănătății din SUA, în sine rămân necunoscute efectele pe termen lung ale programului de vaccinare, deoarece raportarea acestora este la latitudinea medicilor și a părinților.

După ce Ministerul Sănătății din SUA a anunțat că nu va efectua cercetări asupra copiiilor nevaccinați pentru a compara sănătatea pe termen lung cu copiii vaccinați, alte organizații de cercetare au intervenit pentru a începe măsurarea diferențelor și pentru a se asigura de faptul că vaccinurile sunt 'sigure'. Un profesor de epidemiologie de la Universitatea de Stat din Jackson și colegii săi au colectat date întru-un studiu privind starea de sănătate a 405 de copii vaccinați și 262 de copii nevaccinați cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Numele studiului este 'Studiu pilot comparativ despre starea de sănătate a copiilor vaccinați față de cei nevaccinați din SUA, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani'(Pilot comparative study on the health of vaccinated and unvaccinated 6—to 12-year-old U.S. children).

Rezultatele studiului arată că într-adevăr copiii vaccinați sunt mai protejați de bolile acute, cum ar fi varicela, tusea convulsivă sau rujeola. Dar, când vine vorba de bolile cronice, copiii vaccinați sunt cu mult mai predispuși spre a contracta rinite alergice și alte alergii plus probleme dermatologice severe.

Ce este cu adevărat îngrijorător este existența unui procent crescut de copii care au primit un număr mai mare de doze de vaccinuri în copilărie și ce prezintă dizabilități de învățare și tulburări de neuro-dezvoltare (ADHD, ASD) la o rată mult mai ridicată decât copiii nevaccinați.

Întrebările la care ar fi trebuit să răspundă șeful Guvernului împreună cu ministrul Sănătății au fost de profil economic legate de despăgubirile plătite din banii publici încasați în urma taxelor plătite de părinții ai căror copii vor suferi efecte adverse în urma vaccinării.

Răspunsul a fost îndelung așteptat iar cei doi guvernanți în cauză au susținut faptul că statul nu se va îndrepta către companiile farmaceutice pentru recuperarea prejudiciului în cazul în care vor exista reacții adverse, ci va plăti din bani publici despăgubiri părinților ai căror copii vor fi afectați de administrarea vaccinurilor. De asemenea, 'legea, în forma ei actuală, prevede excluderea copiilor nevaccinați din instituțiile de învățământ, lucru ce încalcă grav dreptul la educație prevăzut de articolul 32. din Constituție' afirmă senatorul Lungu. 'Strict pe acest considerent, ea va fi declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională', este de părere senatorul.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe