Comunicat de presă - MAI

 •  Comunicate
102 afişări

Întâlniri pe agenda internațională a ministrului afacerilor interne

79326fe3-f181-4036-8d2c-92e34e19a956

Ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, a avut în cursul acestei zile două întâlniri oficiale cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord în România, Excelența Sa Paul BRUMMELL, respectiv cu doamna Paraskevi MICHOU, secretar general adjunct al Comisiei Europene.

În cadrul discuțiilor purtate cu domnul ambasador Brummell, a fost subliniată excelenta cooperare în domeniul afacerilor interne, cu accent pe colaborarea operativă derulată prin intermediul polițiștilor români care efectuează misiuni pe teritoriul britanic. În legătură cu acest aspect, oficialul britanic a adresat mulțumiri MAI pentru implicarea reprezentanților săi în rezolvarea dosarelor comune. Efortul polițiștilor români și britanici este cu atât mai apreciat cu cât prin activitatea depusă contribuie la combaterea delincvenței și la asigurarea siguranței cetățenilor celor două state.

Demnitarul român a evidențiat faptul că va continua să acorde o atenție deosebită valorificării relațiilor privilegiate dintre România și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în cadru bilateral, din perspectiva Parteneriatului strategic dintre cele două state, cât și în plan multilateral.

Întrevederea ministrului Carmen Daniela Dan cu doamna Paraskevi MICHOU, secretar general adjunct al Comisiei Europene, a fost solicitată de către oficialul european, în afara programului oficial al Misiunii de evaluare a Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de cooperare și verificare.

Cu prilejul întâlnirii, au fost abordate aspecte referitoare la situația la frontiere și posibile rute de sosire a migranților, contribuția României la eforturile UE în domeniul migrației, măsuri pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale, precum și eforturile comune ale statelor membre pe linia gestionării crizei migratorii.

Oficialul european a apreciat participarea substanțială a personalului MAI la activitățile Agențiilor europene — FRONTEX, BESA, EUROPOL.

Ministrul afacerilor interne a dat asigurări celor doi oficiali străini că angajamentele asumate în plan internațional vor fi îndeplinite, în continuare, la cele mai înalte standarde și a apreciat importanța cooperării bilaterale și multilaterale.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe