Comunicat de presă - Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată

 •  Comunicate
51 afişări

Premieră în România: reputatul psiholog Dr. Robert Epstein vorbește despre metode pentru dezoltarea armonioasă a copiilor și despre echilibru în viața adulților

2015969b-ff63-4542-a4ed-58ed714245ca

București, 19 septembrie, 2017

Sâmbătă, 23 septembrie, 2017, pentru prima dată în România, Dr. Robert Epstein, psiholog american de renume mondial, va susține la București un Workshop Internațional de Psihologie și Behaviorism. Evenimentul este organizat de ATCA — Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată, în parteneriat cu Facultatea de Psihologie și științele Educației, U.B., Departamentul de Psihopedagogie Specială.

Dr. Epstein va vorbi despre concepte precum creativitatea, spontaneitatea, dar și gestionarea eficientă a vieții cotidiene a adulților. În argumentația sa se bazează pe teoriile lui B. F. Skinner, unul dintre cei mai influenți psihologi ai secolului XX, cu al cărui nume este în general asociat curentul din psihologie numit behaviorism (se axeaza pe modificarea comportamentului prin diverse metode în scopul îmbunătățirii vieții unei persoane). Critic al sistemelor educaționale bazate pe pedeapsă, Skinner a definit, a promovat și a aplicat cel mai important concept folosit în educație, cel al tehnicilor de întărire (reinforcement techniques).

Cu ocazia workshopului internațional, ATCA va lansa pe piața din România versiunea tradusă și editată în limba română a lucrării emblematice 'About Behaviorism' semnate de B. F. Skinner.

Dr. Epstein a studiat la Harvard și este unul dintre cei mai des intervievați și citați psihologi din lume. Cercetările sale s-au orientat către teme precum creativitatea, relațiile de cuplu, managementul stresului, parenting, sănătatea mintală, dar și inteligența artificială. Fost redactor-șef al prestigioasei reviste Pshycology Today, Dr. Epstein este în prezent psiholog-cercetător senior al Institutului American de Cercetare și Tehnologie Comportamentală. El este, de asemenea, fondatorul și directorul emerit al Centrului Cambridge de Studii Comportamentale din Massachusetts.

Cele mai populare lucrări ale sale sunt cercetările în domeniul creativității, acesta concentrându-se în special asupra unor subiecte cum ar fi auto-controlul sau abilitățile de relaționare. Cercetarile sale despre creativitate și inovație au fost publicate în faimoasele reviste 'Times', 'New York Times' și, de asemenea, au fost preluate cu mare succes și pe posturi de televiziune internaționale. Mai multe detalii despre cariera Dr. Epstein sunt disponibile aici.

'Putem duce vieți mai echilibrate dacă am fi mai atenți la propriile comportamente care nu sunt perfect adaptate situațiilor de zi cu zi, dacă ne-am observa cu atenție și am învăța să ne controlăm mai bine, putând anticipa unele reacții care ies din tipar. Adeptul acestei teorii psihologice este B.F.Skinner, a cărui carte de referință 'Despre behaviorism' o lansăm în premieră în limba română. Aceasta este și ocazia cu care Dr. Robert Epstein ne va împărtăși rezultate ale propriilor cercetări care se bazează pe conceptele aceluiași mare psiholog', spune Anca Dumitrescu, președinte ATCA, referindu-se la relevanța cărții pentru specialiști și pentru toți cei care vor să descifreze știinta comportamentului.

Detalii complete pe site-ul ATCA: http://bit.ly/2sNkIKj

Despre ATCA

Înființată în 2008, ATCA — Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată a devenit un standard profesional prin rezultatele remarcabile în programele de intervenție pentru copiii cu tulburări comportamentale și din spectrul autist și s-a specializat în domeniul de formare a terapeuților ABA (Applied Behavior Analysis) din România. MISIUNEA ATCA este de a sprijini prin terapie specializată (1:1) recuperarea copiilor care suferă de tulburări comportamentale de nivel mediu (ADHD și ADD) sau sever (Autism) și de a oferi cursuri de formare, metodologii și instrumente actuale, dovedite științific ca fiind cele mai eficiente în îndrumarea și managementul tulburărilor de comportament. Cursurile de formare se adresează tuturor celor implicați în dezvoltarea copiilor atipici: părinți, profesori, educatori și terapeuți.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe