Comunicat de presă - Deputat Ovidiu Raețchi

•  Comunicate
909 afişări

Vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul Ovidiu Raețchi: Solicit ministrului Apărării și ministrului de Interne să facă o evaluare privind pensionările din sistem. Multe poziții-cheie au rămas libere, guvernarea PSD a gestionat deplorabil întregul proces

d1208359-224d-4e58-9fa0-6e5aed6f66f6

Vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul liberal Ovidiu Raețchi, a afirmat că miniștrii Apărării și de Interne trebuie să realizeze o evaluare privind pensionările din sistem și să o facă publică, având în vedere că a intrat în vigoare noua lege privind pensiile, iar multe poziții-cheie au rămas libere:

'Solicit ministrului Apărării, Mihai Fifor, și ministrului de Interne, Carmen Dan, să prezinte public o evaluare privind pensionările angajaților MAI și MapN, având în vedere că termenul de intrare în vigoare a noii ordonanțe este data de 15 septembrie. Este necesar să aflăm aceste date, mai ales pentru că numeroase poziții-cheie au rămas vacante, unii dintre cei mai experimentați militari și angajați ai MAI preferând să se pensioneze în condițiile vechii legi. Modul în care guvernarea PSD a gestionat acest proces a fost deplorabil. Mai întâi, fostul ministru al Apărării Adrian Țuțuianu a dat asigurări că, prin noua lege, nivelul pensiilor militarilor și angajaților MAI nu se va schimba, dar mesajul a fost puțin credibil pentru oamenii din sistem. Unele informații au fost ascunse, liderii PSD s-au contrazis în declarații, planul nu a fost deloc transparent și a generat haos. Ca urmare a stării de neîncredere din zona Apărării și a Ministerului de Interne, numeroase persoane din poziții importante, de coordonare și planificare, au preferat să se pensioneze, iar posturi-cheie au rămas vacante. Contribuția militarilor respectivi în cadrul Armatei Române era foarte importantă și sunt necesare asigurări că apărarea națională nu va cunoaște sincope'.

'Obiectivele asumate de România în fața partenerilor internaționali și necesitatea de a gestiona corespunzător procesul de înzestrare a Armatei române ne obligă să avem în activitate cei mai pregătiți profesioniști din sistem. Faptul că săptămânile trecute — intenționat sau nu — guvernarea PSD s-a încurcat în explicații pe tema pensiilor militarilor și a angajaților MAI, a generat o hemoragie de cadre în Armată și la nivelul MAI, care riscă să rămână o vulnerabilitate pentru securitatea României'.

Trimite-ne comunicatul tau

Comentează