COD GALBEN: 13-12-2017 ora 12 Intre 12:15 si 14:00 se va semnala ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m și ocazional sub 50 m in Județul Caraș-Severin; COD GALBEN: 13-12-2017 ora 12 Intre 12:00 si 14:00 se va semnala Ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Brașov, Județul Harghita, Județul Covasna;

CURS BNR

4.6327Down
3.9431Up
GBP
5.2626Up
CHF
3.9757Up
MDL
0.2277Up
BGN
2.3687Down
Sursa: Banca Naţională a României

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare, deputatul Ovidiu Raeţchi: Solicit ministrului Apărării şi ministrului de Interne să facă o evaluare privind pensionările din sistem. Multe poziţii-cheie au rămas libere, guvernarea PSD a gestionat deplorabil întregul proces

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare, deputatul liberal Ovidiu Raeţchi, a afirmat că miniştrii Apărării şi de Interne trebuie să realizeze o evaluare privind pensionările din sistem şi să o facă publică, având în vedere că a intrat în vigoare noua lege privind pensiile, iar multe poziţii-cheie au rămas libere:

Solicit ministrului Apărării, Mihai Fifor, şi ministrului de Interne, Carmen Dan, să prezinte public o evaluare privind pensionările angajaţilor MAI şi MapN, având în vedere că termenul de intrare în vigoare a noii ordonanţe este data de 15 septembrie. Este necesar să aflăm aceste date, mai ales pentru că numeroase poziţii-cheie au rămas vacante, unii dintre cei mai experimentaţi militari şi angajaţi ai MAI preferând să se pensioneze în condiţiile vechii legi. Modul în care guvernarea PSD a gestionat acest proces a fost deplorabil. Mai întâi, fostul ministru al Apărării Adrian Ţuţuianu a dat asigurări că, prin noua lege, nivelul pensiilor militarilor şi angajaţilor MAI nu se va schimba, dar mesajul a fost puţin credibil pentru oamenii din sistem. Unele informaţii au fost ascunse, liderii PSD s-au contrazis în declaraţii, planul nu a fost deloc transparent şi a generat haos. Ca urmare a stării de neîncredere din zona Apărării şi a Ministerului de Interne, numeroase persoane din poziţii importante, de coordonare şi planificare, au preferat să se pensioneze, iar posturi-cheie au rămas vacante. Contribuţia militarilor respectivi în cadrul Armatei Române era foarte importantă şi sunt necesare asigurări că apărarea naţională nu va cunoaşte sincope.

Obiectivele asumate de România în faţa partenerilor internaţionali şi necesitatea de a gestiona corespunzător procesul de înzestrare a Armatei române ne obligă să avem în activitate cei mai pregătiţi profesionişti din sistem. Faptul că săptămânile trecute - intenţionat sau nu - guvernarea PSD s-a încurcat în explicaţii pe tema pensiilor militarilor şi a angajaţilor MAI, a generat o hemoragie de cadre în Armată şi la nivelul MAI, care riscă să rămână o vulnerabilitate pentru securitatea României.
Sursa: Administrația Națională de Meteorologie