Comunicat de presă - Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu

 •  Comunicate
54 afişări

Concursul 'Sibiul cercetătorilor - știință, tehnologie și cultură'

3c9a7753-428a-4dc6-8620-67d1dc434b1c

Concursul 'Sibiul cercetătorilor — știință, tehnologie și cultură și-a propus sporirea interesului tinerei generații pentru domeniile științific și tehnic, având ca tematică exemplificarea prin tehnici vizuale a modului în care rezultatele diverselor cercetări și experimente pot avea efecte vizibile asupra dezvoltării și prosperității orașului Sibiu.

Concursul a fost lansat în luna mai și va fi încheiat în 20 septembrie 2017, timp în care așteptăm cât mai multe echipe formate din tineri elevi și studenți care să își pună imaginația la încercare, iar pasiunea acestora pentru știință și cercetare să dea roade prin prezentarea publică a unor proiecte interesante, inedite și provocatoare.

Echipele de proiect vor avea ca sarcină realizarea unor proiecte inovative, științifice sau tehnice, cu caracter experimental — demonstrative, apoi realizarea unor filme care vor fi prezentate public pe pagina de Facebook a concursului unde vor fi vizualizate și votate.

Evaluarea și punctarea proiectelor propuse va fi făcută cu respectarea următoarelor criterii prezentate și în Regulamentul oficial al Concursului: caracterul aplicativ al proiectului propus; impactul proiectului asupra dezvoltării orașului Sibiu și îmbunătățirii calității vieții locuitorilor orașului, reflectat prin răspunsul la întrebarea concursului; modul de prezentare al proiectului în cadrul filmului; numărul de voturi (like-uri) primite pe pagina de Facebook dedicată concursului.

Rezultatele vor fi afișate în data de 22 septembrie 2017 pe site-ul http://cercetare.ulbsibiu.ro/nc.html și pe pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/NoapteaCercetatorilorSibiu/, iar premiile concursului sunt motivante și vor fi acordate trei premii în funcție de vârsta și categoriile instituțiilor din care vor proveni concurenții, facultate, liceu, gimnaziu.

Vor fi acordate șase premii speciale: Premiul 'Echipa cu cel mai inovativ proiect', Premiul 'Echipa cu cel mai bine realizat film de prezentare', Premiul pentru — 'Echipa cu cel mai aplicativ experiment', Premiul pentru cea mai amuzantă idee, Premiul pentru cel mai popular proiect. Cadrul didactic care va avea înscrise cât mai multe echipe va fi răsplătit cu Premiul 'Cel mai active professor'.

Festivitatea de premiere a echipelor care va avea loc vineri 29 septembrie 2017, ora 15, în Aula 'Avram Iancu' a ULBS situată în cadrul Facultății de Litere și Arte, premierea tinerilor cercetători fiind o avanpremieră a celui mai așteptat eveniment științific al toamnei, NOAPTEA CERCETĂTORILOR.

Regulamentul integral, condițiile de participare și toate detaliile despre concursul 'Sibiul cercetătorilor — știință, tehnologie și cultură' pot fi accesate la: http://cercetare.ulbsibiu.ro/NoapteaCercetatorilor/NC2017/regulamentNC2017.pdf

Reamintim că deschiderea ediției 2017 a Nopții Cercetătorilor va avea loc vineri 29 septembrie. Sibienii sunt așteptați cu aproximativ 100 de standuri, în 9 locații: Facultatea de Inginerie, Facultatea de științe, Facultatea de științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, Facultatea de Medicină / Biblioteca Universitară, Facultatea de Drept, Facultatea de Litere și Arte / Facultatea de Științe Socio—Umane, Casa Armatei.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe