COD GALBEN: 23-01-2018 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala Ceață care determină scăderea vizibilității local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Harghita, Județul Sibiu, Județul Mureș;

REF: Consultări PNL - Prim-ministrul Dacian Cioloş

PNL a susţinut, în cadrul consultărilor de astăzi cu premierul Dacian Cioloş, necesitatea modificării legislaţiei electorale pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Delegaţia Partidului Naţional Liberal compusă din copreşedintele Vasile Blaga, prim-vicepreşedinţii Adriana Săftoiu, Ludovic Orban, Gheorghe Flutur şi secretarul general Ilie Bolojan i-a prezentat premierului Dacian Cioloş argumentele pentru modificarea legislaţiei electorale în sensul alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Membrii delegaţiei au insistat asupra faptului că menţinerea unui singur tur de scrutin la alegerea primarilor ar fi în detrimentul legitimităţii şi reprezentativităţii viitorilor aleşi, iar exerciţiul democratic ar avea de suferit.

PNL reiterează apelul adresat celorlalte formaţiuni politice de a respecta principiul democratic al majorităţii în alegerea primarilor şi de a accepta modificarea legislaţiei electorale prin ordonanţă de urgenţă cât mai repede cu putinţă.

Departamentul de comunicare al PNL