Comunicat de presă - PACT

 •  Comunicate
56 afişări

14 septembrie 2017 Scrisoare deschisă

3f079537-1b74-4554-9689-3adc8b8ee836

Domnului Prof. Univ. Dr. Remus Pricopie, Rector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative,

Doamnei Prof. Univ. Dr. Alina Bârgăoanu, Decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice — SNSPA,

PACT pentru România condamnă ferm comportamentul dlui. Mirel Palada, care, aflat într-un studio de televiziune, l-a lovit cu pumnul în față pe vicepreședintele Senatului României, dl. Mihai Goțiu, după un schimb de replici.

În urma acestui episod, dl. Mirel Palada, cadru didactic la SNSPA și fost purtător de cuvânt al Guvernului României, devine, în mod regretabil, un simbol al comportamentului golănesc în spațiul public și un promotor al 'politicii pumnului în gură' — la propriu.

În acest sens, vă solicităm încheierea colaborării dintre Școala Națională de Studii Politice și Administrative și domnia sa. Considerăm că episodul regretabil care l-a avut în prim-plan pe dl. Mirel Palada, cadru didactic asociat al SNSPA, afectează în mod ireparabil imaginea instituțiilor care se asociază cu acesta.

SNSPA, un reper în peisajul academic românesc, este o universitate de prestigiu care formează noile generații de lideri și specialiști ai României. Asocierea sa cu dl. Mirel Palada ar reprezenta încă o pată pe imaginea atât de încercată a învățământului superior din România.

În calitatea sa de cadru didactic, dl. Mirel Palada este responsabil de formarea caracterelor a mii de studenți și trebuie să reprezinte un model de conduită și moralitate în spațiul public. În acest sens, considerăm că gestul său nu poate nici tolerat, nici acceptat.

Totodată, considerăm că o universitate care promovează gândirea critică nu poate fi reprezentată de un cadru didactic incapabil de a accepta opinii diferite de ale sale și care recurge la violență fizică pentru a-și impune punctul de vedere. De asemenea, chiar dacă domnia sa are opțiuni politice diferite față de colegul său de platou, gestul la care a recurs dovedește lipsa unui respect minimal pentru demnitatea publică pe care o ocupă dl. Mihai Goțiu, aceea de vicepreședinte al Senatului României.

Cu considerație,

Echipa PACT

Această scrisoare rămâne deschisă pentru toți cei care vor să se alăture demersului nostru, semnând această petiție.

***

PACT reunește 'tinerii' — nu atât ca vârstă, cât mai ales ca spirit ? toți cetățenii care încă mai cred în șansa unui viitor mai bun pentru România și își asumă responsabilitatea de a acționa împreună pentru acest ideal.

PACT are o orientare politică de centru și militează pentru responsabilizarea și implicarea cetățenilor în formularea și punerea în practică a soluțiilor de dezvoltare, într-un cadru de dialog pragmatic și axat pe nevoile comunității. Proiectul de țară asumat este atingerea într-o generație a nivelului mediei UE pentru toți indicatorii fundamentali de dezvoltare.

Demersul nostru se bazează pe patru principii fundamentale: Profesionalism, Acțiune, Comunitate, Transparență. Într-un cuvânt: PACT.

***

Pentru detalii referitoare la PACT și activitățile noastre, vă rămânem la dispoziție prin:

Alin Iliescu, Biroul de presă PACT

Tel. 0742626190

impreuna@pactpentruromania.ro

alin.iliescu@pactpentruromania.ro

Facebook

https://www.facebook.com/pactpentruromania

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe