Comunicat de presă - Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

 •  Comunicate
90 afişări

București, 14 septembrie 2017: Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu comisarul european pentru piață internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri, Elżbieta Bieńkowska.

d844119a-f9c2-42d2-9c2b-ca0446457f93

În contextul european destinat îmbunătățirii mediului de afaceri și facilitării accesului întreprinderilor mici la finanțare și pe piețe externe, agenda discuțiilor s-a axat pe aspecte ale mecanismelor de implementare a programelor și pe cadrul de măsuri legislative (Legea Prevenirii și Legea Parteneriatului Public Privat) ce susțin dezvoltarea comunității IMM-urilor.

De asemenea, creșterea vizibilității României în Uniunea Europeană, noi surse de finanțare pentru femeile antreprenor, crearea unor programe suplimentare care să susțină dezvoltarea unitară a mediului de afaceri au fost teme abordate în cadrul discuției ce a relevat viziunea comună a celor doi oficiali.

Comisarul european a apreciat creșterea economică din România și determinarea guvernului de la București de a crea instrumente noi pentru consolidarea mediului de afaceri. Doamna Elżbieta Bieńkowska a remarcat experiența obținută în urma derulării programelor pentru dezvoltarea mediului de afaceri și a lansat ministrului Ilan Laufer propunerea de a împărtăși aceste exemple de best practice atât reprezentanților Comisiei Europene, cât și altor țări membre UE.

Ministrul Laufer a prezentat, cu această ocazie, proiectul Start Up Nation Summit, ce va fi organizat în această toamnă, invitând-o pe doamna Elżbieta Bieńkowska în România, pentru a participa la acest eveniment. Succesiunea de seminarii și work-shop-uri dedicate IMM-urilor 'Start Up Nation Summit' va avea ca obiective sprijinirea IMM-urilor pentru obținerea soluțiilor alternative de finanțare, mentorat și crearea ecosistemului antreprenorial românesc.

Printre subiectele abordate în discuția cu Elżbieta Bieńkowska s-a aflat și proiectul SME Envoy, care promovează interesele IMM-urilor în cadrul organismelor guvernamentale, acționând ca o interfață între Comisia Europeană și factorii de decizie la nivel național, în vederea implementării prevederilor Small Business Act (SBA).

Biroul de Presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe