COD GALBEN: 22-01-2018 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala - intensificări ale vântului cu rafale, in general de 55 - 60 km/h. in Județul Constanța, Județul Tulcea; COD GALBEN: 22-01-2018 ora 21 Intre 21:30 si 02:00 se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Olt, Județul Vâlcea;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

COMUNICAT

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a primit astăzi de la ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Regatului Spaniei în România, Medalia de argint pentru merit poliţienesc - o înaltă distincţie a Ministerului de Interne spaniol.

Distincţia a fost acordată de către Jorge Fernandez-Diaz, ministrul de interne din Regatul Spaniei, la propunerea şefului Poliţiei Spaniole, în semn de recunoaştere a contribuţiei avute la dezvoltarea cooperării poliţieneşti dintre cele două state.

La ceremonia care a avut loc la sediul MAI, alături de ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Regatului Spaniei în România, E.S. domnul Ramiro Fernandez-Bachiller, a participat şi o delegaţie a Ministerului de Interne spaniol şi a Poliţiei Spaniole.

În cadrul întrevederii, oficialul spaniol a subliniat că această distincţie reflectă rezultatele remarcabile ale cooperării dintre Poliţia Spaniolă şi Poliţia Română, care s-au concretizat în anihilarea unor grupări infracţionale violente, în destructurarea unor reţele de infracţionalitate informatică, dar şi prin prinderea unor prezumtivi infractori periculoşi.

De asemenea, ambasadorul Spaniei a evidenţiat excelentele relaţii de cooperare dintre cele două state, relaţiile bilaterale fiind marcate de prezenţa unei importante comunităţi de români în Spania (peste 1 milion de români) faţă de care oficialul spaniol a susţinut că este o comunitate onestă, muncitoare şi bine integrată în societatea spaniolă.

Ministrul Petre Tobă a precizat că este onorat de această distincţie care aparţine în egală măsură poliţiştilor şi ataşaţilor de afaceri interne din cele două state care au făcut posibilă această colaborare eficientă dintre cele două ministere de interne.

Totodată, cei doi oficiali au discutat inclusiv de posibilitatea acordării de burse unor poliţişti români de către Ambasada Spaniei la Institutul Cervantes pentru învăţarea limbii spaniole, acest demers având ca urmare pregătirea şi altor poliţişti care să continue această bună colaborare în planul operativ.

Distincţia primită astăzi de către ministrul afacerilor interne Petre Tobă a fost acordată, de asemenea, directorului EUROPOL, Rob Wainwright, directorului general al Poliţiei Naţionale din Franţa, Jean Marc Falcone şi preşedintelui Comisiei de Afaceri Interne din Congresul Deputaţilor din Regatul Spaniei, Sebastian Gonzalez Vazquez.

În cursul zilei de astăzi, delegaţia spaniolă va încheia două acorduri de cooperare cu Inspectoratul General al Poliţiei Române şi cu Academia de Poliţie A.I.CUZA, în domenii privind lupta împotriva delincvenţei itinerante, respectiv, în materie de formare şi perfecţionare profesională.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.