Comunicat de presă - IPJ Sibiu

 •  Comunicate
37 afişări

BULETIN DE PRESĂ Scutul Pădurii

e990d262-5ed7-43bf-a73f-6a31f1b1efb1

În data de 13 septembrie, în jurul orei 10,00, pe raza comunei Poiana Sibiului, polițiștii au oprit pentru verificări un ansamblu rutier format din autoutilitară și remorcă, ansamblu încărcat cu 10 mc material lemnos esență fag și condus pe DJ 106E de către un bărbat în vârstă de 42 de ani, domiciliat în județul Alba.

În urma verificărilor efectuate privind legalitatea transportului lemnos, s-a stabilit că avizul eliberat este întocmit greșit, reprezentantul societății din Județul Alba, care a eliberat documentul, fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei conform Legii 171/2010.

***

A condus mopedul fără a deține permis

În data de 13 septembrie, în jurul orei 11,00, pe raza localității Cârțișoara, a fost depistat un localnic în vârstă de 21 de ani, care conducea un moped neînregistrat pe strada Principală din localitate.

Pe numele persoanei în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat.

***

SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

Participanții la trafic trebuie să aibă un comportament care să nu afecteze fluența și siguranța circulației, să nu pună în pericol viața sau integritatea corporală a persoanelor și să nu aducă prejudicii proprietății publice ori private.

Pe timpul deplasării pe drumurile publice, conducătorii mopedelor si persoanele transportate pe acestea au obligația să poarte casca de protecție omologată.

Conducătorii motocicletelor și mopedelor sunt obligați să folosească luminile de întâlnire pe toată durata deplasării acestora pe drumurile publice.

Pe timpul circulației pe drumurile publice, conducătorii de mopede sunt obligați să aibă asupra lor actul de identitate, permisul de conducere, documentele autovehiculului (certificat de înregistrare sau înmatriculare, RCA, alte documente).

În circulația pe drumurile publice mopedul trebuie sa fie echipat cu:

a) instalație de frânare eficace;

b) sistem de avertizare sonoră;

c) instalație de evacuare a gazelor de ardere care sa respecte normele de poluare fonica și de protecție a mediului;

d) lumina de culoare alba in fata, respectiv lumina și dispozitiv fluorescent-reflectorizant de culoare roșie in spate;

e) lumini de culoare galbena pentru semnalizarea schimbării direcției de mers, în față și în spate;

f) plăcuța cu numărul de înregistrare, amplasata la partea din spate a mopedului fără a obtura vizibilitatea sistemului de iluminare și semnalizare.

(2) Se interzice montarea la moped a luminilor de alta culoare sau intensitate, a altor lumini, dispozitive ori accesorii de avertizare decât cele omologate.

În acest context, reamintim participanților la trafic faptul că pentru a conduce un moped pe drumurile publice este obligatorie deținerea unui permis de conducere categoria AM (pentru persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani) sau orice altă categorie (pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani).

Examenul pentru obținerea permisului de conducere, categoria AM, constă în susținerea unei probe teoretice de verificare a cunoștințelor și a unei probe practice, de verificare a aptitudinilor în poligoane special amenajate.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe