Comunicat de presă - IPJ Prahova

 •  Comunicate
61 afişări

ȘCOALA ÎN SIGURANȚĂ Comportament civilizat la școală

44210ed2-21bb-4027-af9a-611d922bc38d

La școală un comportament civilizat și corect le poate aduce elevilor apreciere din partea profesorilor, dar și prieteni adevărați printre colegi pentru că acum copiii știu că:

? Atunci când se joacă cu alți elevi evită să-i împingă sau să-i lovească, fie și din greșeală;

? Dacă se întâmplă să asiste la o ceartă sau o altercație este bine să alerteze imediat profesorii sau personalul de pază;

? Trebuie să aibe un comportament civilizat, fără să se lase influențați de cei din jur sau să fie agresivi în comportament sau limbaj;

? E importat să ceară ajutorul părinților și profesorilor dacă ceilalți copii îi izolează, umilesc sau jignesc.

În continuare polițiștii le reamintesc:

? Să-și păstreze calmul atunci când discută în contradictoriu și să nu recurgă la violență pentru a-și impune părerile.

? Să nu încerce să rezolve un conflict prin violență, ci să apeleze la sprijinul persoanelor care îi pot ajuta: părinți, profesori, polițiști.

? Să solicite sprijinul cadrelor didactice atunci când sunt implicați într-o altercație sau sunt martorii unor violențe verbale sau fizice.

? Să păstreze liniștea și curățenia în școală, să nu alerge pe scări și să nu-și împingă sau să-și lovească colegii, fie și din greșeală.

? În recreații, să nu părăsească incinta școlii sau curtea unității de învățământ.

? Să semnaleze profesorilor prezența unor străini în școală sau în curte, mai ales dacă aceștia încearcă să atragă elevii în discuții sau să le ofere vreun bun.

? Nimeni nu are dreptul să-i amenințe, să-i umilească sau să le vorbească urât. Să anunțe de îndată profesorii sau părinții dacă se simt agresați în vreun fel.

? Să nu folosească lucrurile colegilor fără acordul lor și să nu le ascundă, nici măcar în joacă.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe