Comunicat de presă - Institutul Clinic Fundeni

36 afişări

Institutul Clinic Fundeni 365 De 58 de ani, zi de zi, în sprijinul pacienților

d71a3e36-3530-4757-9bfa-3f7afc86ab04

În fiecare zi la Institutul Clinic Fundeni sunt înregistrate, în medie, 193 de cazuri de spitalizare de zi, aproximativ 148 de cazuri de spitalizare continuă (pacienți acuți și cronici), în jur de 115 consultații în camera de gardă și circa 72 de consultații în regim ambulator.

Activitatea intensă din cadrul Institutului Clinic Fundeni, caracterizată de o adresabilitate foarte ridicată și de cazuri extrem de dificile, este gestionată cu ajutorul unei echipe, care, ghidate de motto-ul 'Iubește viața', se dăruiește zi de zi pentru asigurarea celei mai bune îngrijiri pacienților Institutului, 365 de zile pe an, sau, după caz, 366.

'Pacientul este în centrul activității în cadrul Institutului Clinic Fundeni, toate demersurile — atât în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii de îngrijire, îmbunătățirea permanentă a serviciilor medicale, cât și în raport cu dezvoltarea profesională a echipei Institutului — fiind concentrate înspre pacient, pentru oferirea unei îngrijiri la standarde înalte de calitate. Mulțumită echipei de profesioniști: personal medical și administrativ deopotrivă, pentru care sănătatea pacienților este 'cauza' pentru care luptă zi de zi, reușim, aici, în Institutul Clinic Fundeni să atingem obiectivul fundamental pentru care am ales acest drum profesional: să salvăm oameni, să salvăm vieți', a declarat conf. dr. Carmen Orban, Managerul Institutului Clinic Fundeni.

Institutul Clinic Fundeni se confruntă în fiecare zi cu patologii grele, complexe, mai ales din sfera renală, hematologică, digestivă și hepatică. De altfel, în aceste patologii, activitatea de transplant este printre cele mai dezvoltate, la nivel național.

De la începutul anului, până în luna septembrie 2017, în cele trei centre de transplant ale Institutului — Centrul pentru Uronefrologie și Transplant Renal, Centrul de Hematologie și Transplant Medular, Centrul pentru Boli Digestive și Transplant Hepatic — au fost realizate în total 222 de transplanturi. Astfel, în perioada 01 ianuarie — 31 august 2017, au fost efectuate 46 de transplanturi renale, 135 de transplanturi de celule stem hematopoietice, respectiv 41 de transplanturi hepatice.

În ceea ce privește numărul de pacienți care au beneficiat de serviciile medicale ale Institutului Clinic Fundeni, în această perioadă, 46.469 de pacienți au avut nevoie de spitalizare de zi, 35.604 au necesitat spitalizare continuă, 5.125 de pacienți au suferit intervenții chirurgicale, în timp ce numărul acestor proceduri s-a ridicat la 9.402.

Acoperirea acestui flux ridicat de pacienți este posibilă datorită unei echipe medicale dedicate, cu un nivel înalt de expertiză, care asigură un acces adecvat la serviciile necesare.

În vederea dezvoltării permanente a serviciilor puse la dispoziție pacienților, în 2017, în cadrul Institutului Clinic Fundeni a fost lansat Centrul Dedicat Pacienților cu Boli Inflamatorii Intestinale (CDPBII). Noua structură vizează îmbunătățirea îngrijirii pacienților ce suferă de boli inflamatorii intestinale, prin implementarea unei abordări integrate a pacientului, standardizate, din partea unei echipe pluridisciplinare.

Activitatea de zi de zi a personalului Institutului Clinic Fundeni în relație cu pacienții stă la baza conceptului 'Institutul Clinic Fundeni 365', lansat cu ocazia Zilelor Institutului Clinic Fundeni 2017.

Evenimentul, desfășurat între 14 și 17 septembrie 2017, marchează 58 de ani de activitate medicală în slujba pacienților, de profesionalism, implicare și dăruire, caracteristici definitorii pentru echipa Institutului, ce se dedică zi de zi pentru sănătate, pentru oameni, pentru viață!

365 de zile alături de pacienți! Iubește Viața! Institutul Clinic Fundeni!

Mai multe detalii despre programul Zilelor Institutului Clinic Fundeni aflați de aici: http://www.zilele-icfundeni.ro/

PR&Comunicare: Sănătatea Press Group — Expertul tău în comunicare pe domeniul medical

Trimite-ne comunicatul tau

Comentează