COD GALBEN: 23-01-2018 Intre 02:00 si 08:00 se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Gorj, Județul Olt, Județul Dolj, Județul Mehedinți, Județul Vâlcea; COD GALBEN: 22-01-2018 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala - intensificări ale vântului cu rafale, in general de 55 - 60 km/h. in Județul Constanța, Județul Tulcea;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

În ultimii ani, Institutului Clinic Fundeni s-a poziţionat pe harta europeană a clinicilor de top, atât prin calitatea actului medical oferit de unii dintre cei mai buni specialişti, cât şi prin dotările şi echipamentele de ultimă generaţie ce au făcut obiectul procesului de modernizare.

Suma totală investită aici s-a ridicat la 12.700 mii lei. Una dintre investiţiile de marcă a fost inaugurată în cursul zilei de astăzi, în prezenţa managerului Institutului Clinic Fundeni (ICF), Conf. Dr. Carmen Orban, dar şi a unor invitaţi de marcă precum Preşedintele CNAS Dr. Vasile Ciurchea. Dna Diana Păun-consilier prezidenţial şi alte oficialităţi, distinşi profesori universitari, asociaţii de pacienţi şi colegi medici.

Este vorba despre inaugurarea Compartimentului de primire pacienţi (Birou Internări pacienţi cronici şi Sala de Aşteptare Pacienţi şi Aparţinători), unde au fost efectuate multiple lucrări de reamenajare şi reabilitare cu impact major în activitatea medicală:

Camera de primire pacienţi; spaţiu dedicat primirii pacienţilor care vin cu programare,

Intrarea pentru cazurile de urgenţă, a ambulanţelor, separat de intrarea pacienţilor cronici

Reamenajarea spaţiului dedicat anatomiei patologice şi prosecturii, asfaltarea, repararea drumurilor de acces şi a parcărilor

Reamenajarea sectorului de pretransplant medular

Reamenajarea unui spaţiu dedicat fizioterapiei şi recuperării medicale, precum şi secţiilor de neurologie

Cu prilejul acestui moment de sărbătoare pentru Institut, încercăm să subliniem importanţa respectului faţă de pacient, aparţinători şi medici în egală măsură. Toate aceste reamenajări sunt efectuate în spiritul respectului faţă de pacient, a grijii pentru confortul şi siguranţa acestora şi vor contribui la dezvoltarea şi menţinerea prestigiului Institutului nostru, a declarat Conf. Dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni,

Proiectul s-a derulat pe parcursul unui an, iar valoarea investiţiei este de 3.000.000 lei, 80% din suma provenind de la Ministerul Sănătăţii, iar 20% de la ONG-uri, persoane fizice şi persoane juridice. Au fost realizate mai multe lucrări pentru confortul şi siguranţa pacientului. Au fost regândite şi reamenajate complet circuitele pacientului cu internare prin programare, al urgenţelor medicale, al aparţinătorilor, al medicilor din clădirea A a ICF, a mai adăugat managerul Institutului Clinic Fundeni.

Astfel, au fost delimitate şi reamenajate intrări diferite pentru:
- Pacienţii cronici, care vin cu programare: a fost construit un spaţiu amplu, care va conţine pe lângă birourile de internare şi spaţiu modern pentru aşteptare, în ton cu anii mileniului 3. Birourile de internări vor avea afişaj electronic astfel încât să se evite aglomeraţia, statul în picioare şi întârzieri în procesul de internare-pentru pacienţii aduşi în regim de urgenţă, s-a reamenajat intrarea dinspre Şoseaua Fundeni, unde pot parca ambulanţele şi pacientul să aibă acces direct către camerele de gardă din clădirea A.

Prezent la eveniment, acad. I. Sinescu, rectorul UMF Carol Davila şi directorul Centrului de Uronefrologie şi Transplant Renal a declarat: Este un moment deosebit în evoluţia acestui spital, unul dintre cele mai importante din ţară, deoarece inaugurarea Compartimentului de primire (chiar dacă este o instituţie terţiară în care pacienţii trebuie să vină investigaţi de pe tot cuprinsul ţării) amenajările de tip occidental vin să completeze o activitate medicală, a studenţilor medicinişti, rezidenţilor şi a medicilor specializaţi prin activităţi dublate de cercetarea ştiinţifică de vârf.

UMF Carol Davila reprezintă una dintre cele mai mari instituţii de învăţământ superior din România, cu o activitate de cercetare ştiinţifică şi publicistica de profil, ceea ce plasează instituţia noastră pe locul 5 în cadrul instituţiilor de învăţământ superior din România, pe locul I în ceea ce priveşte unităţile de profil din ţară şi pe locul 446 în Europa în Top 500. Acest lucru ne obligă la intensificarea activităţilor de profil pentru ca, în noul campus universitar ce va fi realizat în următorii ani să putem accede în primele 500 de universităţi ale lumii. Dimensiunile activităţii medicale de la Institutul Clinic Fundeni şi realizările tehnice de aici vin să completeze în acest sens activitatea didactică şi ştiinţifică a UMF Carol Davila, a mai adăugat Acad. I Sinescu.

Şi Prof. Dr. Irinel Popescu a vorbit despre importanţa acestei investiţii. Modernizarea Clădirii A din Institutul Clinic Fundeni este mai mult decât binevenită. Pe lângă aspectul nou şi civilizat pe care îl are spaţiul renovat, se creează, în sfârşit!, un circuit mai funcţional pentru internări şi o sală de aşteptare care să evite aglomeraţia de pe secţii. Felicitări doctoriţei Carmen Orban pentru reuşită !

La rândul său, Prof. Dr. Daniel Coriu a punctat cât de importantă este această investiţie pentru pacient: Înfiinţarea unui Compartiment de primire pacienţi şi modernizările efectuate în ultimul an reprezintă realizări  importante şi contribuie major la managementul afecţiunilor hemato-oncologice în cadrul institutului nostru, totul în beneficiul pacienţilor care se confruntă cu astfel de probleme.

Bucureşti, 15 februarie 2016
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.