Comunicat de presă - Guvern

 •  Comunicate
63 afişări

COMUNICAT DE PRESĂ Laszlo Borbely prezent la cea de-a 67-a sesiune a Comitetului Regional pentru Europa al OMS (Organizația Mondială a Sănătății)

8906a5e8-6cc4-49ab-ae05-6c8786cca98d

În calitate de Consilier de Stat și fost Co-președinte al Consiliului Ministerial European pentru Mediu și Sănătate, Laszlo Borbely participă la cea de-a 67-a sesiune a Comitetului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, care se ține la Budapesta, în perioada 11-14 septembrie 2017.

Consilierul de Stat a susținut în plenul dezbaterilor o temă de actualitate și interes atât pentru România, cât pentru spațiul european: ,,Îmbunătățirea Mediului și a Sănătății, în contextul Agendei pentru Dezvoltare Durabilă 2030, dar și Strategia Europa 2020'.

Plecând de la cadrul instituțional pentru procesul European de Mediu și Sănătate, adoptat în cadrul Declarației de la Parma, Laszlo Borbely a vorbit despre situația îmbunătățirii calității aerului, accesul universal echitabil și durabil la apă potabilă de calitate, salubritate și igienă, minimizarea efectelor adverse ale substanțelor chimice asupra sănătății umane și asupra mediului. Actualmente coordonator în cadrul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul SGG (Secretariatul General al Guvernului), acesta nu a ocolit nici subiectele sensibile ce țin de dezvoltarea durabilă, cum ar fi construirea sustenabilității ecologice a sistemelor de sănătate sau sprijinirea eforturilor orașelor și regiunilor europene de a deveni mai sănătoase și mai inclusive.

,,În momentul actual, pentru România este important crearea cadrului instituțional pentru implementarea Agendei 2030. Departamentul de Dezvoltare Durabilă va iniția discuții cu diferite instituții, printre care Ministerul Mediului și Ministerul Sănătății, pentru a finaliza până în anul 2018 protocolul de proiecte comune ce țin de mediu și sănătate, în spiritul Agendei 2030 și Strategiei Europa 2020. Majoritatea cetățenilor nu sunt străini de aceste probleme la nivel global, dar poate mulți nu le conștientizează sau nu le acordă importanță, dat fiind ritmul alert cu care sunt nevoiți să depășească rutinele zilnice. Îmbunătățirea acestor subiecte sensibile menționate de mine, se va produce prin schimbarea mentalităților și cutumelor societății. De asemenea, să nu uităm că avem nevoie să îmbunătățim și comunicarea între structurile instituționale naționale și internaționale'' — a declarat Laszlo Borbely

La cea de-a 67-a sesiune a Comitetului Regional pentru Europa al OMS au fost prezenți și au susținut discursuri numeroși reprezentanți ai țărilor europene, printre care Premierul Greciei Alexis Tsipras, Premierul Ungariei Viktor Orban sau Vicepremierul Turciei Numan Kurtulmuș.

Informații despre agenda evenimentului puteți accesa pe World Health Organization: http://www.euro.who.int/en/about-us/governance/regional-committee-for-europe

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe