Seminarul internaţional de arte marţiale, condus de un maestru japonez cu 7 Dan, începe mâine, la Cluj.

Fundaţia Română de Aikido Aikikai organizează seminarul internaţional de aikido condus de maestrul Yukimitsu Kobayashi, 7 Dan Aikido Aikikai, la sfârşitul acestei săptămâni. Evenimentul se desfăşoară în Cluj-Napoca, în perioada 25-27 martie 2016 - vineri, sâmbătă şi duminică, şi presupune 7 antrenamente, conduse de principalul invitat, shihan Yukimitsu Kobayashi 7 Dan, dar şi de maestrul invitat sensei Igor Shmygin 6 Dan.

Acest seminar a prins rădăcini acum 6 ani pentru că de atunci sensei Kobayashi, pe care îl apreciem foarte mult, călătoreşte în România pentru a conduce acest seminar anual. Îi place foarte mult ţara noastra, precum şi tradiţiile noastre, pe care le descoperă tot mai mult, cu fiecare vizită. spune sensei Dorin Marchiş 5 Dan, preşedintele Fundaţiei Române de Aikido Aikikai, organizatorul evenimentului.

Maestrul Yukimitsu Kobayashi, 7 Dan Aikido Aikikai, este Shihan Hombu Dojo, titulatură ce presupune că este unul dintre maeştrii ce lucrează la centrul mondial de aikido din Tokio, Japonia. Este reprezentant direct al nucleului de aikido din Ţara Soarelui Răsare.

Maestrul Igor Shmygin, 6 Dan Aikido Aikikai, este preşedintele Asociaţiei de Aikido Aikikai din Ucraina. Practică aikido de zeci de ani şi predă această artă marţială atât celor care vor să aprofundeze calea aikido-ului din pasiune, cât şi echipajelor de poliţie din Ucraina (în cadrul anumitor stagii de perfecţionare).

Seminarul are loc la sediul central al Fundaţiei Române de Aikido Aikikai, în sala mare. Adresa exactă e strada Plopilor, nr. 62, demisol, în Cluj-Napoca. Publicul poate urmări antrenamentele de la balconul sălii, iar accesul în balcon se face gratuit.

La acest seminar au confirmat participarea 200 de aikidoka din ţară, dar şi 100 de peste hotare, din Olanda, Grecia, Polonia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina şi Slovenia.

Programul seminarului este următorul:

Vineri

10.00-12.00 antrenament cu sensei Yukimitsu Kobayashi

18.00-19.00 antrenament cu sensei Igor Shmygin

19.00-21.00 antrenament cu sensei Yukimitsu Kobayashi

Sâmbătă, 26 martie

10.00-12.00 antrenament cu sensei Yukimitsu Kobayashi

18.00-19.00 antrenament cu sensei Igor Shmygin

19.00-21.00 antrenament cu sensei Yukimitsu Kobayashi

Dupa 21 - petrecere sayounara la restaurantul japonez Nobori

Duminică, 27 martie

10.00-11.30 antrenament cu sensei Yukimitsu Kobayashi

*

Fundaţia Română de Aikido Aikikai a luat fiinţă în 1997, iar zece ani mai târziu a primit recunoaşterea oficială a Fundaţiei Aikikai, Hombu Dojo Tokio, Japonia.

În 2012, Fundaţia Română de Aikido Aikikai a devenit membră cu drepturi depline a Federaţiei Internaţionale de Aikido.

În prezent, organizaţia cuprinde peste 46 de dojo-uri în ţară, în care se antrenează atât adulţi, cât şi copii.

Irina Gaşpar

PR Fundaţia Română de Aikido Aikikai