Comunicat de presă - Fundația Română de Aikido Aikikai

37 afişări

Comunicat de presă - Fundația Română de Aikido Aikikai

bca137ef-96ee-49e6-b076-6999447897b3

Invazie de Aikidoka la Cluj!

Peste 500 de practicanți de Aikido sunt așteptați la Cluj-Napoca în 15-17 septembrie 2017. Evenimentul se desfășoară în Sala de sport a Liceului cu program sportiv, aflat pe str. Arinilor, nr. 9, Cluj-Napoca.

Motivele sunt contopite:

? aniversare de 2 decenii a celei mai mari organizații naționale de profil

? vine șeful sediului central al Aikido-ului mondial

? vin încă 4 maeștri mari de Aikido

? Clujul e atrăgător pentru călătorii care practică Aikido

și lista poate continua...

Altfel spus, Fundația Romană de Aikido Aikikai aniversează 20 de ani de când a luat ființă, 20 de ani de când organizează antrenamente de Aikido, seminarii naționale și internaționale, precum și alte activități care duc spre valorile promovate de această artă marțială.

Seminarul din acest final de săptămâna reunește sutele de participanți atât din România, cât și din alte 20 de țări: Japonia, Statele Unite, Olanda, Spania, Germania, Anglia, Polonia, Macedonia, Ucraina, Bulgaria, Ungaria, Slovenia, Slovacia, Cehia, Danemarca, Grecia, Republica Moldova, Serbia, Elveția, Franța etc.

În cele 3 zile de seminar, participanții vor fi pe tatami în 12 antrenamente conduse de 5 maeștri de Aikido, iar la finalul evenimentului va avea loc o sesiune de Embukai, adică de demonstrații.

Care sunt acești invitați speciali, apreciați la nivel mondial?

Instructorul principal invitat e Mitsuteru Ueshiba. El este, precum știți unii dintre voi, descendent al lui O'Sensei (strănepotul lui). Mai mult, este și cel care deține funcția de conducere a centrului mondial al aikido-ului: Hombu dojo-cho. Prin urmare, este o încântare și o onoare să participe la aniversare în calitate de instructor principal.

De asemenea, instructori invitați, care conduc câte două antrenamente fiecare, sunt:

Ulf Evenas shihan 7 dan (Suedia)

Kei Izawa sensei 6 dan (SUA)

Michele Quaranta shihan 6 dan (Elveția)

Wilko Vriesman shihan 6 dan (Olanda)

Doi dintre aceștia sunt și membri în conducerea Federației Internaționale de Aikido: Kei Izawa este președinte, iar Wilko Vriesman este secretar general.

Publicul are acces gratuit la toate antrenamentele și la demonstrații. Din tribune se poate urmări întregul eveniment. La acest seminar pot participa Aikidoka de la nivel începător până la avansați cu centură neagră.

Programul seminarului este următorul:

Vineri 15 Septembrie

10.00 — 11.00 Michele Quaranta 6 Dan Shihan

11.15 — 12.15 Kei Izawa 6 Dan Sensei

12.30 — 13.30 Wilko Vriesman 6 Dan Shihan

17.00 — 18.00 Ulf Evenas 7 Dan Shihan

18.15 — 19.30 Mitsuteru Ueshiba, Hombu Dojo-cho

Sâmbătă 16 Septembrie

10.00 — 11.00 Wilko Vriesman 6 Dan Shihan

11.15 — 12.15 Ulf Evenas 7 Dan Shihan

12.30 — 13.45 Mitsuteru Ueshiba, Hombu Dojo-cho

17.00 — 18.00 Kei Izawa 6 Dan Sensei

18.15 — 19.30 Mitsuteru Ueshiba, Hombu Dojo-cho

19.30 Photo session

Duminică 17 Septembrie

9.00 — 10.00 Michele Quaranta 6 Dan Shihan

10.15 — 11.15 Mitsuteru Ueshiba, Hombu Dojo-cho

11.30 Embukai (Demonstrații)

'În urmă cu 20 de ani am fondat organizația română cu o mână de oameni. Acum sunt 2000 de membri care o alcătuiesc. Creștem încet și sigur. Dezvoltăm diverse programe care să promoveze valorile acestei arte marțiale și creem punți între noi, romanii, și alte țări. Aikido e și munca pentru dezvoltarea tehnicilor, dar e și prietenie și armonie cu alți oameni.' a spus sensei Dorin Marchiș, președinte al Fundației Romane de Aikido Aikikai, organizator al seminarului internațional.

'Mă bucur să pot sărbători 20 de ani de activitate a organizației împreună cu atât de mulți pasionați de Aikido! E o încântare să revin în România. Le urez success în continuare celor din fundație!' a spus Mitsuteru Ueshiba, instructorul principal al seminarului.

'România are mulți oameni valoroși, care își demonstrează capacitățile prin multe evenimente și activități întreprinse. în urmă cu 3 ani a mai organizat un seminar mare, acum este unul iar de amploare. Am aflat că deja pentru viitor sunt trasate liniile altor seminarii grandiose. Sunt demni de multă laudă și le urez mult succes!' a spus Kei Izawa, președintele Federației Internaționale de Aikido.

Seminarul Internațional Aniversar este pe lista evenimentelor care promovează Săptămâna Europeană a Sportului, un proiect realizat la inițiativa Comisiei Europene, al cărui partener strategic este Federația Internațională de Aikido.

Pe scurt despre Aikido: este arta marțială care folosește forța adversarului și nu a celui atacat, astfel că poate fi practicată de oricine; este o artă fără competiții, iar principiul e că singura competiție pe care o are un practicant e cu sine însuși; a început să fie promovat de Steven Seagal în filmele în care a jucat; în present, Aikido-ul se practică în toate țările lumii.

Parteneri ai seminarului sunt: Primăria Cluj-Napoca, Universitatea Babes-Bolyai, Liceul cu program Sportiv Cluj. Mulțumiri pentru sprijin: Casa de Cultură a Studenților, Punct Media, Ciorchin, Algo, Compania de Tango Cluj, BeActive, Revmix, PAD și Nobori.

Irina Gaspar

PR Fundația Română de Aikido Aikikai