Comunicat de presă - Elite Art Club UNESCO

•  Comunicate
41 afişări

Trei dintre cei mai buni tineri dirijori din lume concertează la Ateneul Român pe data de 30 Septembrie

70849f96-cc5c-45ce-9c30-8927e3c30fc6

Pe data de 30 septembrie 2017, la ora 19.00 în Sala Mare a Ateneului Român va avea loc Concertul de Gală ce marchează Finala Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București — ediția a VIII-a.

Competiția este afiliată Concursului Internațional George Enescu și a devenit unul dintre cele mai importante repere culturale internaționale ale României. Concursul Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București reunește anual 50 de tineri dirijori din toate colțurile lumii și un juriu de excepție. Anul acesta, in mod excepțional, Concursul s-a bucurat de sprijinul unei personalități muzicale marcante din România — Dan Dediu — care a compus pentru etapa a II-a lucrarea Elegia Minacciosa.

Talentatul solist Octavian Lup, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii George Enescu și de cei trei finaliști ai competiției vor oferi publicului un concert unic, în cadrul căruia vor interpreta lucrări de Brahms, Sostakovici și Strauss. Un concert dedicat maiestuozității și splendorii geniului muzical, gala va fi o experiență plină de inspirație.

Octavian Lup își începe activitatea muzicală la vârsta de 7 ani și studiază violoncelul la Liceul de Muzică 'Sigismund Toduță' din Cluj-Napoca. În anul 2010 devine absolvent al Universității Naționale de Muzică din București la clasa maestrului Marin Cazacu și își continuă studiile la Conservatorul Național Superior din Paris, unde îi are ca mentori pe celebrii violonceliști Roland Pidoux și Xavier Phillips. În prezent este doctorand și profesor asociat la Universitate Națională de Muzică București De asemenea este prim violoncelist al orchestrei 'Camerata Regală' și membru al ansamblului 'Orchestra Romană de Tineret'.

Biletele pentru concert se găsesc pe www.eventim.ro.

Evenimentul este organizat de Asociația Elite Art Club UNESCO (http://www.eliteart.org/), unicul reprezentant în România al Jeunesses Musicales International — cea mai amplă organizație non-guvernamentală dedicată tinerilor muzicieni din lume. Asociația desfășoară, încă de la înființarea sa în 2003, proiecte de anvergură și înaltă calitate artistică în vederea promovării tinerilor artiști, expunerii valorilor culturale deja consacrate și promovării culturale a României la nivel internațional.

Proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de conținutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării

Mulțumim partenerului nostru principal, la Fântâna. Mulțumim SE-GES, IBIS Hotels, Hotel Cișmigiu și Boutique du Pain.

Pentru mai multe detalii despre concurs, consultați http://www.bucharestcompetition.ro/

Anca Maria Pricop

anca.pricop@eliteart.org