COD GALBEN: 21-01-2018 ora 11 Intre 22 ianuarie, ora 05 - 22 ianuarie, ora 22 se va semnala intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite

Trei dintre cei mai buni tineri dirijori din lume concertează la Ateneul Român pe data de 30 Septembrie

Pe data de 30 septembrie 2017, la ora 19.00 în Sala Mare a Ateneului Român va avea loc Concertul de Gală ce marchează Finala Concursului Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti - ediţia a VIII-a.

Competiţia este afiliată Concursului Internaţional George Enescu şi a devenit unul dintre cele mai importante repere culturale internaţionale ale României. Concursul Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti reuneşte anual 50 de tineri dirijori din toate colţurile lumii şi un juriu de excepţie. Anul acesta, in mod excepţional, Concursul s-a bucurat de sprijinul unei personalităţi muzicale marcante din România - Dan Dediu - care a compus pentru etapa a II-a lucrarea Elegia Minacciosa.

Talentatul solist Octavian Lup, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii George Enescu şi de cei trei finalişti ai competiţiei vor oferi publicului un concert unic, în cadrul căruia vor interpreta lucrări de Brahms, Sostakovici şi Strauss. Un concert dedicat maiestuozităţii şi splendorii geniului muzical, gala va fi o experienţă plină de inspiraţie.

Octavian Lup îşi începe activitatea muzicală la vârsta de 7 ani şi studiază violoncelul la Liceul de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj-Napoca. În anul 2010 devine absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti la clasa maestrului Marin Cazacu şi îşi continuă studiile la Conservatorul Naţional Superior din Paris, unde îi are ca mentori pe celebrii violoncelişti Roland Pidoux şi Xavier Phillips. În prezent este doctorand şi profesor asociat la Universitate Naţională de Muzică Bucureşti De asemenea este prim violoncelist al orchestrei Camerata Regală şi membru al ansamblului Orchestra Romană de Tineret.

Biletele pentru concert se găsesc pe www.eventim.ro.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Elite Art Club UNESCO (http://www.eliteart.org/), unicul reprezentant în România al Jeunesses Musicales International - cea mai amplă organizaţie non-guvernamentală dedicată tinerilor muzicieni din lume. Asociaţia desfăşoară, încă de la înfiinţarea sa în 2003, proiecte de anvergură şi înaltă calitate artistică în vederea promovării tinerilor artişti, expunerii valorilor culturale deja consacrate şi promovării culturale a României la nivel internaţional.

Proiect cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de conţinutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării

Mulţumim partenerului nostru principal, la Fântâna. Mulţumim SE-GES, IBIS Hotels, Hotel Cişmigiu şi Boutique du Pain.

Pentru mai multe detalii despre concurs, consultaţi http://www.bucharestcompetition.ro/

Anca Maria Pricop

anca.pricop@eliteart.org