Comunicat de presă - Deputat PNL Marilen Gabriel Pirtea

 •  Comunicate
344 afişări

PSD a uitat de profesorii din mediul rural! Promisiunea de premiere a celor din 'școlile de elită' lasă pe dinafară mii de profesori excepționali

fb7a9063-c329-4a9d-9768-e2fd6aac1a59

Ministrul Educației lansează în spațiul public o nouă măsură care nu va face decât să distragă atenția de la problemele reale, nicidecum să le rezolve. Încadrarea cadrelor didactice din școlile de renume pe o grilă diferită de salarizare va genera o mare nedreptate în sistemul educațional și îi va dezbina pe profesori. Dacă luăm în considerare modul de operare al PSD, probabil că doar asta urmăresc, dezbinarea celor din educație, prin premierea unui grup restrâns de oameni, dar suficient de mare cât să anuleze viitoare mișcări sociale.

Ce înseamnă o 'școală de elită', dincolo de etichetarea mediatică? Ce ne facem cu profesorii foarte buni din unitățile de învățământ de la sat, care nu sunt considerate 'școli de elită'? Ce ne facem cu zecile de mii de profesorii foarte buni, dar care nu au fost repartizați la aceste 'școli de elită'? Mă tem că nu vom putea obține răspunsuri mulțumitoare, singurul scop al măsurii fiind, probabil, de a cumpăra pacea socială pentru valul de nemulțumiri ce va urma în 2018, când profesorii riscă să treacă prin scăderi salariale, nicidecum creșteri ale veniturilor.

Ce este mai valoros pentru societate, să duci un elev de la 9 la 9,50 — căci la liceele considerate bune vin de obicei elevi bine pregătiți, sau să duci un elev de la 3 la 7? Desigur, acestea sunt probleme cunoscute de către cei care se lovesc de problemele din sistem, nu sunt chestiuni rezervate înțelegerii privilegiate a specialiștilor. Din păcate, nu s-a reflectat asupra lor înainte să se lanseze ideea salarizării preferențiale.

Solicit responsabililor din Educație să înceteze a destabiliza învățământul și să se concentreze pe soluții constructive. Înainte de a arunca în profesori cu bani pe care nu îi are, Guvernul ar trebui să se achite de datoriile existente, 5.000 de lei în medie pentru fiecare cadru didactic, drepturi câștigate în instanță și amânate de la plată pe termen nedeterminat.

Deputat PNL,

Marilen Gabriel Pirtea

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe