Guvernarea capului în gură

Anul trecut, pe vremea aceasta, PSD, alături de tot aparatul de propagandă aferent, atacau virulent guvernarea Cioloş pentru "slabele rezultate înregistrate" şi pentru "dezastrul economic în care a adus ţara'. La un an de la aceste declaraţii, sub guvernarea PSD-ALDE, veştile proaste pentru români vin pe bandă rulantă: preţurile carburanţilor, al gazelor, al electricităţii si al ratelor la bancă au crescut , iar în perioada următoare se anunţă noi majorări. Toate acestea, din păcate, au efect direct in buzunarul fiecărui român.

În timp ce toate aceste rezultate economice dezastruoase, generate de măsurile fiscale iresponsabile ale Guvernului, produc deja efecte negative pentru traiul de zi cu zi al românilor, premierul Tudose "dă şuturi în gură" în fiecare şedinţă de Guvern, ba ministrului Pop, ba domnului Cuc, ba se răţoieşte la multinaţionale, căutând in permanenţă vinovaţi pentru incompetenţa cu care guvernează România. Liviu Dragnea, alături de analiştii de serviciu, propagă in mod ticălos ideea că de vină pentru scumpirea carburanţilor este creşterea barilului de petrol (nu introducerea supraacizei), ANRE este vinovată de creşterea preţului la electricitate (uitând să precizeze ca marii furnizori de energie, controlaţi de stat au profituri imense), indicele ROBOR a ajuns la o valoare maximă istorică din cauza neintervenţiei în piaţă a BNR (nu a umflării peste limita raţională a pensiilor şi a salariilor şi a "jumulirii" dividendelor companiilor de stat).

În timp ce clientela PSD şi baronii din teritoriu o duc in continuare bine, guvernarea "Dragnea" continuă să facă risipă prin măsuri anti-economice care au început deja să aibă efecte devastatoare pentru viaţa românilor. In toată această situaţie sumbră pentru România, pare ca domnul Tudose confundă guvernarea cu faleza de la Brăila, acolo unde dacă cineva nu-ti dă un chiştoc, primeşte o scatoalcă. Nu l-am vazut pe Mihai Tudose răţoindu-se la cele doua instrumente din Guvern prin care s-au înstrăinat Lacul Belina, măcar printr-un avertisment; probabil pentru că acţiunea de transfer a unui bun public către o firmă privată printr-o Hotărâre de Guvern nu este un motiv de îngrijorare pentru domnia sa. În loc sa asigure stabilitatea macro-economică atât de necesară României, Guvernul PSD continuă să vândă pielea ursului din pădure, venind in fiecare zi cu câte o prostie fiscală: trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, split TVA, impozitul pe gospodărie, supraacciza la carburant. Acestea sunt doar câteva exemple dintre gogomăniile fiscale asumate de Guvern care nu fac altceva decât să blocheze mediul de afaceri şi să producă dezechilibre majore la nivel economic.

În ceea ce priveste scumpirea carburanţilor, Toma Petcu, Ministrul Energiei îi linişteste pe romani: dânsul nu este şofer, nu alimentează, deci personal nu îl afectează. Aţi înţeles români care alimentaţi zi de zi la pompă? Acesta este răspunsul pe care vi-l oferă membrii coaliţiei de guvernare, cei care au venit in faţa dumneavoastră pentru a vă cere votul cu promisiunea că veţi avea un trai mai bun. In tot acest context, coaliţia PSD-ALDE continuă să ascundă faptul că promisiunile bombastice din mult-trâmbiţatul Program de Guvernare sunt irealizabile şi în fond nu au fost altceva decât praf in ochii românilor care au sperat la o viaţă mai bună.

După părerea mea, situaţia în care Guvernul a adus astăzi România este o ilustrare fidelă a expresiei: Dupa PSD, potopul!

Deputat PNL Gigel Ştirbu