CURS BNR

EUR
4.6346Up
USD
3.9285Up
GBP
5.2711Up
CHF
3.9729Up
MDL
0.2275Down
BGN
2.3697Up
Sursa: Banca Naţională a României
Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Peste 50 de documentare la Docuart Fest 6

Docuart Fest anunţă 6 zile de festival pline de proiecţii, discuţii şi activităţi în cadrul celei de-a 6-a ediţii a festivalului documentarului românesc, în perioada 26 septembrie - 1 octombrie, la Cinema Muzeul Ţăranului, Ştirbei Center, Arcub Lipscani şi Teatrul Macaz.

În acest an, festivalul îşi propune să reunească oameni ai documentarului într-o săptămână bogată în film şi evenimente conexe dedicate acestuia. Pe lângă cele 31 de filme aflate în competiţie, Docuart Fest prezintă proiecţii în segmentul OFF, alături de sesiuni de masterclass şi dezbateri care aduc în prim plan cineaşti importanţi.

Gala de deschidere a festivalului este programată pe 26 septembrie la Cinema Muzeul Ţăranului - Sala Horia Bernea şi invită cinefilii să se înregistreze online începând cu ziua de luni, 18 septembrie.

Secţiunea competiţională scoate la lumină documentarul românesc contemporan, fie el de portret, de artă, social, de televiziune etc. Filmele abordează subiecte variate şi se înscriu în 3 secţiuni competiţionale: principală, studenţească şi TV. Festivalul aduce faţă în faţă publicul şi realizatorii la finalul fiecărei proiecţii, căutând autenticitatea unei experienţe cinematografice. Fiecare film înscris în competiţie va avea câte două proiecţii pe parcursul festivalului, la Cinema MŢR, Ştirbei Center şi Arcub Lipscani.

Segmentul OFF se referă la cele 4 secţiuni necompetiţionale:

Focus, secţiune dedicată regizorului Copel Moscu. Un maraton ce cuprinde nouă producţii semnate de acesta în perioada Sahia Film. Proiecţiile sunt urmate de discuţii cu regizorul însuşi.

La început a fost documentarul este o iniţiativă Docuart realizată în parteneriat cu UNATC şi aduce publicului documentare din anii de studenţie ale unor regizori reper, precum Cristian Mungiu, Călin Peter Netzer, Florin Iepan, Adrian Sitaru, Cătălin Mitulescu, Ovidiu Bose Paştina, Radu Muntean, Ionuţ Teianu sau Florin Şerban.

Arhivar, secţiunea documentarelor de arhivă, îl celebrează în acest an pe Ferdinand I - Domnia regelui Ferdinand in cateva filme documentare de epoca.

De la foto la video cuprinde o serie de documentare ce pleacă de la fotografii vechi şi exploatează diferite moduri de includere a lor în film.

În zilele de 29, 30 şi 1 vor avea loc trei sesiuni de masterclass la Cinema MŢR cu cineaştii Dan Curean, care va avea ca subiect modul de reprezentare al  realităţii, Cristian Tudor Popescu va vorbi despre subficţiunea documentară a ororii şi Vlad Druck se va opri asupra influenţei semioticilor celor 6 Arte asupra limbajului şi structurii  celei de-a 7 Artă - cinematografia documentară.

Acelaşi segment OFF prezintă o avanpremieră PROTEST - albumul de fotografie documentară PROTEST - realizat de cei de la documentaria.ro care vor avea şi o expoziţie de fotografie deschisă publicului pe tot parcursul festivalului la MŢR.
Ferentari Lux este un eveniment produs de o echipă de jurnalişti independenţi de la platforma media Dela0.ro şi va putea fi urmărit la Teatrul Macaz.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Docuart şi are ca scop susţinerea şi revigorarea producţiei de documentar românesc, odată cu familiarizarea publicului cu aceste producţii. Bucureşti Docuart Fest este finanţat de Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB - în cadrul Programului cultural "Bucureşti Oraş participativ şi Centrul Naţional al Cinematografiei.
Docuart Fest lasă intrare liberă în cadrul tuturor proiecţiilor şi evenimentelor.

Detalii şi program complet: festival.docuart.ro
Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.