Comunicat de presă - Vlad Nistor (PNL)

 •  Comunicate
83 afişări

COMUNICAT DE PRESĂ Salutăm cel de al treilea discurs despre starea Uniunii Europene pronunțat astăzi de către președintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, în fața Parlamentului European.

76ae7e80-2d7b-44c2-afb3-598e0916f3be

Într-un moment istoric în care pentru prima oară în istoria sa UE pierde un membru, unul dintre cei mai importanți și mai vechi, președintele CE anunță că este momentul unei retrasări a agendei europene, pentru întări și dezvolta Uniunea. Discursul răspunde așa cum speram tuturor speculațiilor privitoare la viitorului nostru comun și sprijină viziunea unei Europei a democrației, progresului și legii în care nu există cetățeni de rangul al doilea și nici 'viteze' diferite pentru statele membre.

Considerăm câteva dintre problemele punctate în discurs ca fiind de o importanță particulară pentru România:

Susținerea președintelui Comisiei Europene pentru imediata includere în zona Schengen a României și Bulgariei;

Declarația privitoare la necesitatea revizuirii politici europene privitoare la emigrație, astfel încât să fie evitate crizele și pierderile de vieți, iar refugiații care au nevoie reală de ajutorul Europei să îl poată primi în mod eficient;

Deschiderea privitoare la o viitoare integrare a vecinilor noștri din Balcanii de Vest în Uniunea Europeană;

Argumentația în favoarea constituirii unei autorități europene comune pentru probleme de muncă, astfel încât europenii să fie cu adevărat egali în privința exercitării dreptului la muncă;

Susținerea ideii de a se constitui un instrument de acces al membrilor la zona EURO, precum și aceea de a fonda un Minister European al Economiei și Finanțelor, ambele fiind esențiale pentru adâncirea integrării și pentru dezvoltarea tuturor țărilor membre și a Uniunii în ansamblul său.

Discursul domnului Jean-Claude Juncker a arătat că viitoarea Președinție a Uniunii, care revine României în anul 2019, va fi una cu o semnificație istorică mult mai mare decât se anticipa în urmă cu numai câțiva ani. Președintele CE a anunțat convocarea unui summit european pentru data de 30 martie 2019, chiar a doua zi după ce Brexit-ul va deveni o realitate, pentru a discuta noul parcurs stabilit în mod democratic de către membri. România fiind deținătoarea președinției la acea dată summitul va avea loc la Sibiu, centrul cultural și istoric semnificativ pentru valorile europene.

Vlad Nistor,

Vicepreședinte PNL pentru Politică Externă, Apărare și Siguranță Națională

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe