COD GALBEN: 22-01-2018 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala - intensificări ale vântului cu rafale, in general de 55 - 60 km/h. in Județul Constanța, Județul Tulcea; COD GALBEN: 22-01-2018 ora 21 Intre 21:30 si 02:00 se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Olt, Județul Vâlcea;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

USR a luat decizia să-l excludă pe Sergiu Moroianu din partid

Acesta a prejudiciat grav imaginea USR, fapt incompatibil cu statutul de membru

Biroul Naţional al USR a constatat că Sergiu Moroianu a încălcat articolul 13, litera c din Statut, care prevede că un membru are îndatorirea să nu prejudicieze, prin luări de poziţii publice, imaginea Salvaţi România şi a decis, vineri, excluderea lui din partid.

USR a constatat că intervenţia publică a lui Sergiu Moroianu a fost preluată în mass-media în zeci de articole, ştiri şi emisiuni TV, într-un context negative pentru partid, fapt care a prejudiciat grav imaginea Uniunii şi eforturile depuse de membrii si simpatizanţii USR în Campania electorală.

Sergiu Moroianu a refuzat să se prezinte la şedinţa Biroului Naţional, la care a fost invitat cu 48 de ore înainte, aşa cum prevede Statutul, pentru a-şi proba acuzaţiile. De asemenea, BN i-a oferit lui Sergiu Moroianu posibilitatea să prezinte dovezile în scris, dacă nu poate participa fizic la şedinţa Biroului Naţional, posibilitate pe care acesta nu a folosit-o

În scopul clarificării, ţinem să facem următoarele precizări:

1. Intervenţia lui Sergiu Moroianu a fost lipsită de etică şi a adus prejudicii grave imaginii partidului prin lansarea unor acuzaţii false şi calomnioase în spaţiul public. Persoanele care afirmă lucruri deosebit de grave, false, pe care nu le pot proba, devin incompatibile cu statutul de membru şi cu valorile USR.

2. Sergiu Moroianu s-a folosit pentru a ataca partidul de invenţia propagată de adversari în campania josnică de denigrare a USR, asocierea cu George Soros. Tot pe această pseudotemă, a acuzat în mod direct şi fals unul dintre vice-preşedinţii USR, pe Roxana Wring.

3. Sergiu Moroianu a enunţat mai multe minciuni legate de cheltuirea banilor în Campania electorală.

3.1. Că baniiar fi fost cheltuiţi netransparent şi discreţionar. USR a făcut publice, la mijlocul campaniei electorale, veniturile şi cheltuielile, precum şi structura cheltuielilor, urmând ca bilanţul complet să fie făcut public după finalizarea şi depunerea actelor la AEP de către mandatarii financiari.

Dovada faptului ca banii au fost cheltuiţi chibzuit este suma de 50 000 de lei, plătită pentru sondajul de opinie comandat în Campania electorală, ceea ce a reprezentat aproximativ 2% din cheltuielile totale. Cele mai mari cheltuieli din campanie au fost pentru infrastructură (corturi, pliante, servicii poştale, producţie, distribuţie).

3.2 Că au fost plătite aşa-zise servicii de consultanţă. Pentru toate contractile există dovada prestării serviciilor şi toate cheltuielile au la bază chitanţe şi facturi, care vor fi depuse la AEP.

3.3. Că Matei Păun urmează să fie plătit cu o sumă consistentă. Matei Paun a activat voluntari şi nu urmeazăsă fie remunerate nici pentru campania de la locale, nici pentru cea recent, de la parlamentare. El nu a fost plătit niciodată de către USB sau USR, fapt ce poate fi dovedit prin documentele depuse, conform legii, la AEP.

4. Invitaţiile media au venit cu precădere pentru candidaţii pentru Parlament, USR promovându-I pe aceştia. Clotilde Armand, care nu fost candidat pentru Parlament, a fost prezentă în mass-media în timpul campaniei electorale. De altfel, Clotilde Armand a fost prezentă la acţiunile filialelor locale, inclusiv la cele care implicau apariţii media.

5. În opoziţie cu afirmaţia lui Sergiu Moroianu, Clotilde Armand a fost cea care l-a cooptat şi propus pe Matei Păun în echipa de campanie, în luna februarie 2016.

6. În ceea ce priveşte rezultatul alegerilor de la Bucureşti, la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, USR a obţinut cu 35.000 mai multe voturi decât la alegerile locale din 5 iunie 2016.
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.