Comunicat de presă - Senator PSD Miron Smarandache

•  Comunicate
118 afişări

Senatorul PSD Bacău Miron Smarandache: 'Guvernul va îmbunătăți ajutorarea persoanelor defavorizate prin sprijinirea tinerelor familii'

9f62cddc-d43b-4d99-ba4f-d9deb06329d5

Senatorul PSD Bacău Miron Smarandache a primit răspuns din partea ministrului Muncii și Justiției Sociale, Lia-Olguța Vasilescu, la interpelarea parlamentară adresată pe tema programelor pentru ajutorarea persoanelor defavorizate.

'Unul dintre cele mai benefice proiecte derulate în prezent prin fonduri europene este Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020. Acesta este finanțat din Fondul European de Ajutor Destinat celor mai Defavorizate Persoane, respectiv din fonduri UE, precum și din bugetul de stat, și va sprijini distribuirea de alimente și asistență materială de bază pentru persoanele cele mai defavorizate. Se urmărește atât creșterea alocării financiare, cât și a numărului persoanelor care beneficiază de acest program', a subliniat parlamentarul social democrat în documentul oficial înaintat Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

În răspunsul trimis parlamentarului băcăuan, ministrul Muncii a afirmat că Guvernul României va continua să îmbunătățească legislația referitoare la Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), funcțional în baza Hotărârii Guvernului nr. 799/2014, cu modificările și completările ulterioare.

'Având în vedere modificarea Programului operațional propusă de Guvern anul trecut și aprobată de Comisia Europeană, Hotărârea Guvernului nr. 799/2014, cu modificările și completările ulterioare, va fi modificată în mod corespunzător în perioada imediat următoare, pentru a reflecta modificările de program menționate, constând în introducerea de noi măsuri, cum ar fi oferirea de pachete cu produse de igienă și a trusourilor pentru nou-născuți, precum și distribuirea alimentelor de bază atât sub formă de pachete cu alimente, cât și mâncare preparată (mese calde) în cadrul cantinelor', a precizat ministrul Lia-Olguța Vasilescu, în răspunsul la interpelarea senatorului Miron Smarandache.

Biroul de Presă al Senatorului PSD Bacău Miron Smarandache, 13 septembrie 2017

Trimite-ne comunicatul tau