COD GALBEN: 21-01-2018 ora 11 Intre 22 ianuarie, ora 05 - 22 ianuarie, ora 22 se va semnala intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite

Senatorul PSD Bacău, Miron Smarandache: România nu îşi poate permite o joacă nesfârşită de-a referendumul!

Senatorul PSD Bacău Miron Smarandache consideră că propunerea şefului statului de a organiza un referendum pe tema modificării legislaţiei penale este neavenită, în condiţiile în care în România există deja un precedent privind nerespectarea unui asemenea demers constituţional.

Nu cred că ţara noastră îşi poate permite o joacă nesfârşită de-a referendumul! Avem deja un exemplu de nerespectare a voinţei populare, mă refer la referendumul privind reducerea numărului de parlamentari, după care nu numai că nu s-a micşorat, ba chiar a crescut procentul acestora! Întrebarea logică şi legitimă este cu ce se vor alege românii în urma organizării unui alt referendum, care să nu fie pus în aplicare!, a afirmat parlamentarul băcăuan, într-un comunicat remis presei luni.

Senatorul social democrat şi-a mai argumentat împotrivirea vis-a-vis de organizarea acestei consultări directe a cetăţenilor României prin alte două elemente: Pe de o parte, un asemenea demers va costa ţara noastră 20 de milioane de euro, bani care ar putea fi folosiţi în investiţii legate de creşterea nivelului de trai al oamenilor. Pe de altă parte, îmi exprim speranţa că sunt mult mai multe subiecte mult mai arzătoare în societatea românească decât a se pronunţa populaţia asupra numărului de locuri din penitenciare! În opinia mea, românii ar putea fi consultaţi mai degrabă prin referendum în ceea ce priveşte definirea familiei sau derularea procesul de regionalizare, subiecte mult mai importante şi cu impact în viitor decât graţierea unor pedepse, a explicat senatorul Smarandache.

Biroul de Presă al Senatorului PSD Bacău Miron SMARANDACHE, 30 ianuarie 2017