Comunicat de presă - Senat

•  Comunicate
35 afişări

Întrevederea d-lui Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului României, cu E.S. dl Paul Brummell, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București

609189cb-bc2d-4f44-94ef-7b51bf51c92e

Miercuri, 13 septembrie a.c. dl Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului României a avut o întrevedere cu E.S. dl Paul Brummell, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România.

În cadrul discuțiilor, a fost abordate situația actuală și perspectivele de dezvoltare ale relației bilaterale româno-britanice în plan politic, economic, social și cultural precum și evoluțiile recente în plan european, regional și internațional.

Președintele Senatului a subliniat importanța pentru România a continuării, post-brexit, a relației privilegiate româno-britanice, în contextul existenței parteneriatului strategic româno-britanic, a cooperării în cadrul NATO, precum și a creșterii volumului schimburilor comerciale ce anul acesta au depășit 4 miliarde de euro. Totodată, dl Tăriceanu a făcut apel la respectarea drepturilor cetățenilor români care trăiesc și muncesc în Regatul Unit, după renunțarea de către această țară la calitatea de membru al Uniunii Europene.

Trimite-ne comunicatul tau

Comentează