COD GALBEN: 23-01-2018 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala Ceață care determină scăderea vizibilității local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Harghita, Județul Sibiu, Județul Mureș;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Principalele activităţi desfăşurate de efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova şi evenimentele înregistrate în ultimele 72 de ore:

* Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi executat 39 acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificaţi cu aparatul etilotest 589 conducători auto şi au fost controlate 269 autovehicule de transport persoane şi mărfuri.

Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au constatat patru infracţiuni şi 911 contravenţii, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (344 pentru viteză excesivă; 57 pentru abateri ale pietonilor; 88 pentru neutilizarea centurii de siguranţă etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 37 permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare auto.

* De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. Cu ocazia activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au constatat 10 infracţiuni în flagrant şi 418 contravenţii (dintre care 160 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 171 la OUG nr. 195/2002, 21 la Legea nr. 12/1990 etc.), în valoare totală de 99,57 mii lei.
Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 618 autovehicule şi au legitimat 1.262 de persoane.

* În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate 28 de infracţiuni şi au fost constatate 284 contravenţii (dintre care 77 la Legea nr. 61/1991 şi 193 la O.U.G. nr. 195/2002).
De asemenea, au fost legitimate 1325 de persoane şi au fost controlate 949 autovehicule, 108 dintre şoferii opriţi fiind verificaţi alcoolscop.

Exemple de acţiuni:
- În perioada sus-menţionată, poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene au executat o serie de acţiuni în scopul prevenirii şi combaterii cazurilor de viteză excesivă, a transportului de persoane neautorizat, precum şi pe linia nerespectării legislaţiei de către biciclişti şi cărutaşi. Cu aceste ocazii, au aplicat 451 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 93.320 lei, au reţinut 11 permise de conducere şi au retras trei certificate de înmatriculare.

* Tot la sfârşitul săptămânii, lucrători din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti/Biroul Rutier au organizat şi desfăşurat mai multe acţiuni pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea sectorului de drum, cu scopul de a preveni comiterea accidentelor rutiere şi a creşte disciplina în traficul rutier, ocazie cu care au constatat două infracţiuni şi au aplicat 42 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.970 lei, fiind reţinute 11 permise de conducere.

* Vineri, 29.01.2016, poliţiştii ploieşteni din cadrul Secţiei nr. 1 au organizat şi executat o acţiune în zona Halelor Centrale şi centrului civic pe linia prevenirii infracţiunilor stradale, a fenomenului de parazitism social, a furturilor din buzunare, precum şi pentru prevenirea şi combaterea activităţilor de comerţ ilicit. Cu această ocazie, au fost verificate două obiective economice, şase societăţi comerciale, au fost controlaţi 15 agenţi economici, fiind aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.300 lei şi constatată o infracţiune.

* În aceeaşi zi, la nivelul Secţiei nr. 2 Poliţie a fost organizată o acţiune pe linia respectării prevederilor Legii nr. 333/2003 şi a H.G. 301/2012, privind paza bunurilor şi valorilor, având ca scop prevenirea şi combaterea neregulilor la societăţile comerciale de pe raza de competenţă. Astfel, au fost controlate trei societăţi comerciale şi patru agenţi de pază, fiind aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 lei. De asemenea, a fost organizată o acţiune şi pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii stradale şi a comerţului stradal neautorizat, fiind aplicate 18 sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.585 lei.

* Lucrătorii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie au organizat şi executat o acţiune în vederea prevenirii faptelor antisociale; cu această ocazie au fost legitimate 58 de persoane, controlate 12 societăţi comerciale, aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.590 lei şi constatată o infracţiune.

* Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 au desfăşurat o acţiune având drept scop prevenirea faptelor antisociale, combaterea faptelor de comerţ ilicit, precum şi depistarea conducătorilor auto care încalcă legislaţia rutieră. Astfel, au fost legitimate 38 de persoane, controlate 9 autovehicule şi aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.280 lei.

* La nivelul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Blejoi, a fost executată o acţiune pentru prevenirea faptelor de cerşetorie, prostituţie şi comerţ stradal neautorizat, ocazie cu care au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.550 lei.

* La nivelul Secţiei nr. 7 de Poliţie Rurală Cocorăştii Colţ a fost organizată şi desfăşurată o acţiune pentru prevenirea faptelor antisociale, fiind legitimate 28 de persoane şi aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.920 lei.

* În data de 29.01.2016, în intervalul 12-14, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Puchenii Mari au organizat două acţiuni în vederea combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Astfel, au fost controlate 78 autovehicule, au fost aplicate 26 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.280 lei şi au fost reţinute două permise de conducere şi retras un certificat de înmatriculare.

* Şi la nivelul Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Valea Călugărescă a fost organizată o acţiune, în urma căreia au fost legitimate 24 persoane, controlate 18 autovehicule şi aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.610 lei.

* În acest sfârşit de săptămână, s-au desfăşurat trei acţiuni în vederea prevenirii cauzelor generatoare de accidente rutiere, ocazie cu care poliţiştii din oraşul Slănic au controlat 97 autovehicule, au aplicat 41 sancţiuni contravenţionale în valoare de 11.025 lei, au retras un certificat de înmatriculare şi au reţinut un permis de conducere.

* În data de 30.01.2016, între orele 00-08, lucrători din cadrul Secţiei nr.1 Poliţie Ploieşti au organizat şi desfăşurat un control poliţienesc pe linie de sisteme de securitate, la obiectivele economice de pe raza de competenţă, precum şi pe linia prevenirii spargerilor de societăţi comerciale. Cu această ocazie, au fost controlate 29 obiective economice asigurate cu pază fizică, au fost verificaţi cu privire la modul în care îşi îndeplinesc îndatoririle de serviciu 39 agenţi de securitate, fiind sancţionaţi contravenţional şapte dintre aceştia, valoarea sancţiunilor aplicate fiind de 700 lei.

* În aceeaşi zi, între orele 09-13, a fost organizată si executată o acţiune poliţienească în zona Oborului Ploieşti în vederea estompării fenomenului infracţional, a prevenirii şi combaterii cerşetoriei, precum şi pentru depistarea persoanelor care practică comerţul ilicit. Astfel, au fost legitimate 23 de persoane, controlate 31 de societăţi comerciale şi aplicate 21 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.810 lei. Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 2.387 lei.

* Tot la data de 30.01.2016, lucrătorii Secţiei nr. 2 Poliţie, au organizat o acţiune în zona lăcaşelor de cult amplasate pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale şi a faptelor de cerşetorie, astfel fiind legitimate 30 de persoane şi aplicate 26 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.400 lei.

* Şi lucrătorii Secţiei nr. 4 Poliţie au desfăşurat între orele 02-04 o acţiune pe linia prevenirii infracţiunilor stradale, încălcării prevederilor Legii 61/1991 şi respectării normelor privind circulaţia pe drumurile publice. Au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.310 lei.

* În data de 31.01.2016, între orele 14-18, lucrătorii Biroului Rutier Câmpina au desfăşurat o acţiune pe raza localităţii Floreşti pe linia abaterilor săvârşite de conducătorii auto care nu respectă regimul legal de viteză pentru sectorul de drum tranzitat, precum şi pentru combaterea transportului ilegal de persoane. Cu această ocazie, au fost legitimate 62 de persoane şi aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.560 lei.

Exemple de infracţiuni rutiere:
- Conducere a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală - patru (3 Ploieşti şi Băicoi);

- Conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are permis - una (Ploieşti);

- Conducerea unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice - două (Poienarii Burchii şi Poienarii Apostoli);

- Refuz recoltare probe biologice de sânge - trei (2 Ploieşti şi Berceni).

Exemple de alte infracţiuni:
La data de 30.01.2016, în jurul orei 16:00, poliţişti din Berceni, în timp ce desfăşurau activităţi de poliţie rutieră pe D.C 62, au oprit pentru control un autoturism, care circula în direcţia Moara Nouă - Rachieri, fiind condus de către un bărbat domiciliat în Ploieşti.

Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, acesta refuzând categoric efectuarea testului. Având în vedere aceste aspecte, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde, în prezenţa personalului medical de la Unitatea de Primiri Urgenţe, a refuzat prelevarea de mostre biologice.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Faţă de conducătorul auto a fost luată măsura reţinerii, fiind încarcerat în arestul I.J.P. Prahova, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea luării măsurii arestării preventive.

* La data de 29.01.2016, în jurul orei 11.30, poliţişti din cadrul Poliţiei Comunale Filipeştii de Pădure au fost sesizaţi de către un bărbat din localitate despre faptul că, în timp ce se afla în zona pieţei din centrul comunei, un bărbat i-ar fi sustras portofelul, pe care îl aşezase lîngă alte bunuri personale pe o bancă din apropiere.

În urma primelor verificări efectuate, a fost identificat bărbatul bănuit de comiterea faptei, asupra acestuia a fost găsit portofelul sustras. S-a procedat la ridicarea bunului sustras şi conducerea la sediul poliţiei a persoanei depistate.

Prejudiciul cauzat se ridică la suma de 120 lei, care a fost recuperat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de lucrătorii Poliţiei Comunale Filipeştii de Pădure.

* La data de 30.01.2016, în jurul orei 13.10, Dispeceratul Poliţiei Municipiului Ploieşti a fost sesizat prin SNUAU 112, de către un bărbat din localitate, cu privire la faptul ca o femeie i-ar fi sustras plăcuţa cu numărul de înmatriculare aplicat în partea din faţă a autoturismului personal.

Din primele verificări, a rezultat că în timp ce se afla în autoturismul, care era parcat pe str. Emil Zolla din Ploieşti, bărbatul s-ar fi întâlnit întâmplător cu fosta sa iubită, cu care a avut un schimb de replici. Totodată, aceasta i-ar fi solicitat în mai multe rânduri să coboare din autoturism şi, întrucât nu s-a conformat, femeia i-ar fi smuls plăcuţa cu numărul de înmatriculare aplicat în partea din faţă a autoturismului şi ar fi fugit într-o direcţie necunoscută.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările urmând a fi continuate în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt.

* La data de 29.01.2016 in jurul orei 19.30, o patrulă mixtă formată din poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Buşteni, împreună cu un jandarm din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti, au depistat pe str. Valea Cerbului, din Buşteni, un bărbat din comuna Moroieni, jud. Dâmboviţa, în timp ce transporta cu o autoutilitară 700 kg cetină de brad fără a deţine documente de provenienţă.
În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu amenda în cuantum de 500 de lei şi confiscarea celor 700 kg cetină, aceasta fiind predată în custodie reprezentanţilor Ocolului Silvic Azuga, până la valorificare, stabilindu-se totodată că valoarea acesteia este de 840 lei.

* La data de 30.01.2016, în jurul orei 13.00, o patrulă mixtă formată dintr-un poliţist din cadrul Secţiei nr. 1 Ploieşti şi un jandarm, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Calomfirescu, au depistat un bărbat din Ploieşti, în timp ce transporta cu un autoturism material lemnos specia tei, având avizul de însoţire expirat.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2000 lei.
S-a procedat la ridicarea în vederea confiscării a cantităţii de 1,4 mc material lemnos specia tei, care a fost predat pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Ploieşti.

* La data de 31.01.2016, în jurul orei 10.35, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Ploieşti - Secţia nr.4, în timp ce patrula pe Bulevardul Petrolului, a depistat un bărbat, care tăia arbori de pe un loc neîmprejmuit.
A fost identificată persoana în cauza stabilindu-se că este vorba despre un bărbat, în vârstă de 31 ani, domiciliat în mun. Ploieşti.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta ar fi tăiat doi arbori de esenţă plop, aflaţi pe un teren viran neîmprejmuit, pentru a-şi încălzi locuinţa.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.
Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 4 Ploieşti.

* La data de 29.01.2016, în jurul orei 11.00, poliţişti din cadrul Secţiei 11 Poliţie Rurală Drajna au depistat în punctul Cătunu de pe raza comunei Drajna doi bărbaţi, care ar fi tăiat ilegal 3 arbori speciile fag, gorun şi paltin dintr-o pădure proprietate privată. Valoarea materialului lemnos se ridică la suma de 384,34 lei, care depăşeşte de 3,342 ori preţul mediu al unui metru cub de material lemons pe picior.

Celor doi li s-a aplicat sancţiunea contravenţională în cuantum de 2000 lei.

De asemenea, s-a luat şi măsura complementară de confiscare a cantităţii de 2,730 m.c. lemn de foc specia fag, gorun şi paltin, care a fost predată în custodie proprietarului.
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.