Comunicat de presă - IPJ Prahova

 •  Comunicate
74 afişări

Buletin de presă Polițiști din cadrul Postului Comunal Puchenii Mari au reținut un tânăr de 26 de ani, fiind bănuit de săvârșirea a trei infracțiuni de înșelăciune

03a58499-9c4f-492e-a954-7f6ed5082333

În cursul zilei de ieri, ca urmare a probatoriului administrat, polițiști din cadrul Postului Comunal Puchenii Mari au reținut un tânăr de 26 de ani, din localitate, ca fiind persoana bănuită de săvârșirea a trei infracțiuni de înșelăciune, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești cu propunere legală.

Din cercetările efectuate, a rezultat că, la data de 02.07.2017, acestuia i-a fost confiscată o căruță cu material lemnos de către poliție, deoarece nu i-a putut justifica proveniența. În după-amiaza aceleiași zile, tânărul i-ar fi solicitat unui consătean suma de 600 lei pentru a-și recupera materialul lemnos, angajându-se ca ulterior, să i-l ofere acestuia. După primirea sumei de bani, însă, nu i-ar fi livrat niciun transport de material lemnos și nici nu i-ar fi mai restituit banii.

La data de 15.07.2017, ar fi solicitat unei alte persoane suma de 4.222 lei pentru comercializarea unor sobe de teracotă. În final, nu ar fi respectat nici înțelegerea și nici nu ar mai fi restituit banii deja încasați.

La data de 26.07.2017, ar fi afișat la poarta domiciliului său un panou publicitar, prin care s-ar fi recomandat a fi producător de sobe de teracotă. În acest context, ar fi solicitat unui bărbat suma de 150 lei ca avans pentru o sobă. În cursul lunii august, s-ar fi deplasat la domiciliul persoanei vătămate și i-ar fi solicitat încă 500 lei, reprezentând costul materialelor de confecționare, sumă pe care a și primit-o. Ulterior, însă, persoana vătămată nu ar fi obținut nicio sobă și nici nu și-ar mai recuperat banii.

Agenți economici și parchete de exploatare material lemnos au fost verificate ieri de polițiști

Polițiști ai Serviciului Ordine Publică au organizat o acțiune la care au participat specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, al Direcției Silvice Prahova și militari jandarmi din cadrul Grupării Mobile 'Matei Basarab'.

Astfel, au fost verificați doi agenți economici din Cosminele și Odăile, precum și 4 parchete de exploatare, 6 autovehicule de transport material lemnos, au fost aplicate sancțiuni contravenționale (la Legea nr. 171/2010), în valoare de 8.000 lei și s-au confiscat valoric 5,8 m.c. material lemnos (3.103 lei).

Transportatorii de persoane în atenția polițiștilor ploieșteni

În intervalul orar 06.30-07.30, polițiștii din Ploiești au organizat și desfășurat o acțiune care a vizat depistarea și sancționarea conducătorilor auto care efectuează transport public de persoane fără respectarea normelor rutiere, în vederea prevenirii unor accidente rutiere și creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, dintre care șase pentru transport persoane, în valoare totală de 11.465 lei.

77 de amenzi aplicate de polițiștii Serviciului Rutier

În cursul zilei de ieri, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente în zona drumurilor județene, îndeosebi a cazurilor de neutilizare a centurii de siguranță și a dispozitivelor hands-free pentru telefonia mobilă. Pentru neregulile depistate au fost aplicate 77 de sancțiuni contravenționale (22 pentru viteză, 16 pentru nefolosirea centurii etc.), în valoare totală de 16.820 lei, și au fost reținute trei permise de conducere.

Pietonii în atenția polițiștilor rutieri ploieșteni

În intervalul orar 10.30-12, polițiștii rutieri din Ploiești au organizat o acțiune, care a vizat depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor.

Astfel, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale (6 pentru neacordare de prioritate pietonilor, una pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului etc.), și au fost reținute 8 permise de conducere. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 5.865 lei.

Acțiuni rutiere în Drajna și Vărbilău

În intervalul 11 și 13.30, pe raza localității Vărbilău s-a desfășurat o acțiune privind verificarea stării tehnice a autovehiculelor, la care au participat agenți din cadrul Poliției orașului Slănic și reprezentanți ai RAR. Au fost controlate 23 de autovehicule; s-au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.595 lei, și s-au retras patru certificate de înmatriculare.

În intervalul orar 16-19, și polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 11 Drajna au desfășurat o acțiune rutieră în zona de competență. Astfel, au controlat 31 de autovehicule (5 testări alcoolscop) și patru atelaje hipo, și au legitimat 37 de persoane. Pe parcursul acțiunii au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.410 lei și a fost reținut un permis de conducere.

Exemple de infracțiuni rutiere:

Conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat — una (Câmpina);

Conducerea pe durmurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice — una (Filipeștii de Târg);

Conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul de către o persoană care nu are acest drept — una (Mizil).

Sinteza principalelor activități desfășurate de către polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, în ultimele 24 de ore:

Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat patru acțiuni având ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 118 conducători auto și au fost controlate 92 de autovehicule de transport persoane și mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat patru infracțiuni și 225 de contravenții, sancționând astfel diferite abateri de la legislația rutieră (23 pentru viteză excesivă; 55 pentru neutilizarea centurii de siguranță, 5 pentru pietoni etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reținute 14 permise de conducere și au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat două infracțiuni în flagrant și au aplicat 105 sancțiuni contravenționale, dintre care: 49 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 49 la O.U.G. nr. 195/2002 etc., în valoare totală de 35.010 lei.

În același timp, agenții de siguranță publică au verificat 162 de autovehicule și au legitimat 386 de persoane.

În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate 22 de infracțiuni și aplicate 101 sancțiuni contravenționale (23 la Legea nr. 61/1991, 71 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.). De asemenea, a fost executată o acțiune, au fost legitimate 653 de persoane și au fost controlate 365 de autovehicule (26 de testări alcoolscop).

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe