COD GALBEN: 21-01-2018 ora 11 Intre 22 ianuarie, ora 05 - 22 ianuarie, ora 22 se va semnala intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Prefectul Anton Rohian a prezentat bilanţul activităţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş

Miercuri, 3 februarie, în sala de conferinţe M1 a Centrului de Afaceri Millennium, a avut loc prezentarea bilanţului activităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gheorghe Pop de Băseşti Maramureş şi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş. Au participat lt. col. Ioan Mureşan, inspector şef ISU Maramureş, prefectul ing. Anton Rohian, preşedintele CJSU Maramureş, primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, angajaţi ai ISU şi ai altor structuri din subordinea MAI şi MApN, reprezentaţi ai instituţiilor deconcentrate, primari ai unor localităţi din judeţ.
Analiza activităţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş în anul 2015 a fost prezentată de prefectul Anton Rohian.

Sub conducerea sa, în anul 2015 Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în 2 şedinţe ordinare şi 8 şedinţe extraordinare, în cadrul cărora au fost adoptate 7 hotărâri. Au mai fost organizate 2 şedinţe de lucru, fiind stabilite măsuri, sarcini şi termene precise pentru şefii Grupurilor de Suport Tehnic cu atribuţii în domeniu. Pe parcursul anului 2015 Comitetul Judeţean a fost convocat la 7 şedinţe în sistem videoconferinţă ca urmare a manifestării violente a fenomenelor hidrometeorologice periculoase.

Pentru buna gestionare a problemelor apărute în domeniul situaţiilor de urgenţă pe parcursul anului, au fost emise 16 Ordine de Prefect.

Direcţiile de acţiune ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au vizat atât PREVENIREA SITUAŢIILOR DE URGENŢĂ, cât şi GESTIONAREA acestora.

Tipurile de risc care au generat situaţii de urgenţă pe teritoriul judeţului Maramureş în anul 2015 au fost următoarele: INUNDAŢII ŞI FENOMENE HIDROMETEOROLOGICE PERICULOASE (au fost afectate de inundaţii 27 unităţi administrativ-teritoriale ); ALUNECĂRI DE TEREN (s-au produs/reactivat alunecări de teren în 9 unităţi administrativ-teritoriale); POLUĂRI DE APE (au fost înregistrate 3 evenimente în legatură cu calitatea apelor de suprafaţă din judeţul Maramureş); SECETĂ (în perioadele de secetă, prin intermediul ISU Maramureş s-au efectuat 175 misiuni de transport apă menajeră în 27 localităţi); INCENDII DE VEGETAŢIE USCATĂ (s-au înregistrat 121 intervenţii de stingere a incendiilor de vegetaţie uscată care au afectat o suprafaţă totală de 482,31 ha vegetaţie uscată şi lăstăriş); EPIZOOTII (s-au manifestat anemia infecţioasă ecvină şi tuberculoza bovină); CĂDERI MASIVE DE ZĂPADĂ; AVALANŞE; CĂUTAREA - SALVAREA unor persoane rătăcite.

Disfuncţionalităţile şi greutăţile întâmpinate au privit: lipsa dotării corespunzătoare cu mijloace de intervenţie a Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă; insuficienţa resurselor financiare destinate prevenirii şi gestionării situaţiilor de urgenţă, precum şi refacerii obiectivelor şi infrastructurii afectate; raportarea, cu întârziere, de către comitetele locale, a datelor solicitate de Comitetul Judeţean şi I.S.U. Maramureş.

Instituţia Prefectului - Judeţul Maramureş
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.