Comunicat de presă - Florin Cârciumaru (PSD)

•  Comunicate
48 afişări

Comunicat de presă Măsuri din timp, luate pentru asigurarea stocurilor de cărbune la CE Oltenia

4df498d0-39b7-419a-b43e-7184d226608d

La solicitarea liderilor sindicali și a conducerii Complexului Energetic Oltenia, în calitate de senator al României, Florin Cârciumaru, președintele organizației PSD Gorj, s-a întâlnit, recent, cu ministrul Energiei, Toma Petcu, dar și cu secretarul de stat al Ministerului Energiei, Doru Vișan, în vederea aprobării de către Guvernul PSD a unor măsuri pentru realizarea stocurilor de siguranță ale Sistemului Electroenergetic Național în ceea ce privește combustibilul lignit.

Astfel, în ședința de Guvern de astăzi, de la ora 14:00, prim-ministrul Mihai Tudose a aprobat proiectul de hotărâre care vine în sprijinul producătorilor de energie pe cărbuni, în speță Complexul Energetic Oltenia.

Așadar, cu sprijinul secretarului de stat Doru Vișan, Guvernul PSD, în temeiul art. 108 din Constituția României, republicată,și al art.6 lit. p) din Legea Energiei electrice și a gazelor naturale nr.123/2012, a adoptat proiectul de hotărâre prin care se aprobă activarea și utilizarea parțială a depozitului Roșia, din cadrul Exploatării Miniere de Carieră Rovinari, începând cu data de 15 septembrie 2017 și până la data 30 aprilie 2018.

De asemenea, utilizarea depozitului Roșia din cadrul Exploatării Miniere de Carieră Rovinari se va supune interesului strategic de menținere a siguranței Sistemului Electroenergetic Național, cu adoptarea tuturor măsurilor posibile de protecție a mediului, necesare pentru activarea și utilizarea parțială a depozitului în perioada menționată.

În urma discuțiilor avute cu responsabilii din minerit și energie, senatorul Florin Cârciumaru a întreprins din timp aceste demersuri către Ministerul Energiei, încât Sistemul Energetic Național să nu aibă, din nou, de suferit, la iarnă, din cauza lipsei stocurilor de cărbune de la Complexul Energetic Oltenia. Iarna trecută, administrația companiei energetice a fost prinsă 'pe picior greșit' în acest sens, neavând suficient lignit în depozite pentru asigurarea producției de energie solicitată în Sistemul Energetic Național.

Biroul de Presă al Cabinetului senatorului PSD de Gorj, Florin Cârciumaru

Trimite-ne comunicatul tau