Comunicat de presă - Florin Cârciumaru (PSD)

 •  Comunicate
68 afişări

Comunicat de presă Măsuri din timp, luate pentru asigurarea stocurilor de cărbune la CE Oltenia

4df498d0-39b7-419a-b43e-7184d226608d

La solicitarea liderilor sindicali și a conducerii Complexului Energetic Oltenia, în calitate de senator al României, Florin Cârciumaru, președintele organizației PSD Gorj, s-a întâlnit, recent, cu ministrul Energiei, Toma Petcu, dar și cu secretarul de stat al Ministerului Energiei, Doru Vișan, în vederea aprobării de către Guvernul PSD a unor măsuri pentru realizarea stocurilor de siguranță ale Sistemului Electroenergetic Național în ceea ce privește combustibilul lignit.

Astfel, în ședința de Guvern de astăzi, de la ora 14:00, prim-ministrul Mihai Tudose a aprobat proiectul de hotărâre care vine în sprijinul producătorilor de energie pe cărbuni, în speță Complexul Energetic Oltenia.

Așadar, cu sprijinul secretarului de stat Doru Vișan, Guvernul PSD, în temeiul art. 108 din Constituția României, republicată,și al art.6 lit. p) din Legea Energiei electrice și a gazelor naturale nr.123/2012, a adoptat proiectul de hotărâre prin care se aprobă activarea și utilizarea parțială a depozitului Roșia, din cadrul Exploatării Miniere de Carieră Rovinari, începând cu data de 15 septembrie 2017 și până la data 30 aprilie 2018.

De asemenea, utilizarea depozitului Roșia din cadrul Exploatării Miniere de Carieră Rovinari se va supune interesului strategic de menținere a siguranței Sistemului Electroenergetic Național, cu adoptarea tuturor măsurilor posibile de protecție a mediului, necesare pentru activarea și utilizarea parțială a depozitului în perioada menționată.

În urma discuțiilor avute cu responsabilii din minerit și energie, senatorul Florin Cârciumaru a întreprins din timp aceste demersuri către Ministerul Energiei, încât Sistemul Energetic Național să nu aibă, din nou, de suferit, la iarnă, din cauza lipsei stocurilor de cărbune de la Complexul Energetic Oltenia. Iarna trecută, administrația companiei energetice a fost prinsă 'pe picior greșit' în acest sens, neavând suficient lignit în depozite pentru asigurarea producției de energie solicitată în Sistemul Energetic Național.

Biroul de Presă al Cabinetului senatorului PSD de Gorj, Florin Cârciumaru

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe