Comunicat de presă - Deputat PSD Silviu Macovei

•  Comunicate
54 afişări

Deputatul Silviu Macovei a adresat o interpelare ministrului Transporturilor referitoare la mutarea regionalei CFR Marfă de la Iași la Galați

330f6bf9-e2dd-4f8c-b04a-0ff3c71a7dca

În urma informațiilor apărute în presă, deputatul PSD Silviu Macovei a cerut clarificări ministrului Transporturilor privind mutarea Regionalei CFR Marfă de la Iași la Galați. Parlamentarul ieșean a cerut ministrului Răzvan Cuc detalii față de motivele care au dus la dispunerea acestor măsuri. 'Am cerut ministrului să îmi explice motivul pentru care a luat această măsură și să detalieze efectele pozitive sau negative pe care le va avea această mutare a regionalei la Galați. Sunt deputat de Iași și mă interesează orice măsură pozitivă sau negativă care influențează dezvoltarea județului și a municipiului.

Nu sunt în măsură să mă pronunț asupra oportunității unei astfel de decizii. Insă, dupa cum am transmis și în declarația politică citită marți în plenul Camerei Deputaților, transportul feroviar de marfă, alături de autostradă, este vital pentru a nu rămâne de tot în urma celorlalte regiuni ale României', a explicat Silviu Macovei.

În declarația mai sus amintită, deputatul PSD afirmă că 'dezvoltarea unitară, echitabilă a tuturor regiunilor, prin reducerea dezechilibrelor și a diferențelor de nivel de trai trebuie să devină prioritate zero pentru România, poate chiar cel mai important proiect de țară acum, în prag de Centenar!'. Silviu Macovei a legat acest deziderat de realizarea autostrăzii Iași—Târgu Mureș și de investițiile în infrastructura feroviară: 'In toate țările civilizate infrastructura feroviară, în special cea de marfă, este susținută ca o modalitate complementară autostrăzii pentru transportul masiv de mărfuri. Consider că guvernul coaliției noastre, PSD-ALDE, trebuie să aibe o strategie de dezvoltare a infrastructurii feroviare, cel puțin în aceeași măsură ca cea rutieră'.

Reamintim că în primăvara acestui an, deputatul PSD Silviu Macovei a mai făcut o interpelare care a stârnit valuri în presă vizavi de problemele cu care se confrunta Compania aeriană Tarom. In urma acestor demersuri, primul ministru, împreună cu actualul ministru al Transporturilor, au efectuat o vizită la Tarom. Rezultatele acestor întâlniri au condus la propunerea ca Tarom să devină companie strategică a statului român.

Deputat PSD Iași, Silviu Macovei

13 septembrie 2017