Deputatul Silviu Macovei a adresat o interpelare ministrului Transporturilor referitoare la mutarea regionalei CFR Marfă de la Iaşi la Galaţi

În urma informaţiilor apărute în presă, deputatul PSD Silviu Macovei a cerut clarificări ministrului Transporturilor privind mutarea Regionalei CFR Marfă de la Iaşi la Galaţi. Parlamentarul ieşean a cerut ministrului Răzvan Cuc detalii faţă de motivele care au dus la dispunerea acestor măsuri. Am cerut ministrului să îmi explice motivul pentru care a luat această măsură şi să detalieze efectele pozitive sau negative pe care le va avea această mutare a regionalei la Galaţi. Sunt deputat de Iaşi şi mă interesează orice măsură pozitivă sau negativă care influenţează dezvoltarea judeţului şi a municipiului.

Nu sunt în măsură să mă pronunţ asupra oportunităţii unei astfel de decizii. Insă, dupa cum am transmis şi în declaraţia politică citită marţi în plenul Camerei Deputaţilor, transportul feroviar de marfă, alături de autostradă, este vital pentru a nu rămâne de tot în urma celorlalte regiuni ale României, a explicat Silviu Macovei.

În declaraţia mai sus amintită, deputatul PSD afirmă că dezvoltarea unitară, echitabilă a tuturor regiunilor, prin reducerea dezechilibrelor şi a diferenţelor de nivel de trai trebuie să devină prioritate zero pentru România, poate chiar cel mai important proiect de ţară acum, în prag de Centenar!. Silviu Macovei a legat acest deziderat de realizarea autostrăzii Iaşi -Târgu Mureş şi de investiţiile în infrastructura feroviară: In toate ţările civilizate infrastructura feroviară, în special cea de marfă, este susţinută ca o modalitate complementară autostrăzii pentru transportul masiv de mărfuri. Consider că guvernul coaliţiei noastre, PSD-ALDE, trebuie să aibe o strategie de dezvoltare a infrastructurii feroviare, cel puţin în aceeaşi măsură ca cea rutieră.

Reamintim că în primăvara acestui an, deputatul PSD Silviu Macovei a mai făcut o interpelare care a stârnit valuri în presă vizavi de problemele cu care se confrunta Compania aeriană Tarom. In urma acestor demersuri, primul ministru, împreună cu actualul ministru al Transporturilor, au efectuat o vizită la Tarom. Rezultatele acestor întâlniri au condus la propunerea ca Tarom să devină companie strategică a statului român.

Deputat PSD Iaşi, Silviu Macovei
13 septembrie 2017